Pityu naplója

Játéknak indult, ez lett belőle! Fiktív napló! Gondoltam egy merészet és elkezdtem naplót írni, hogy szórakozzatok egy jót! – írta: Geri Bátyó, 4 éve

2. fejezet

Tegnap este végül nem egy sör lett (Meg nem is kettő.), de Vitéz Doktor Simson már tudja az utat. Gond nélkül hazaértem – gondoltam, amikor reggel épen és egészségesen ébredtem. Aztán felhívott Laca barátom, aki „másodállásban” a helyi KM és azt mondta, hogy ha még egyszer az úton szlalomozva és teli tüdőből azt ordítva megyek haza, hogy: „- A kör közepén hányok!”, akkor tényleg elveszi a jogsimat és Vitézdoktort is lefoglalja!
Utána még azt is közölte, hogy ha így folytatom, a májelégtelenség miatt olyan sárga leszek, mint a korallvirág az ablakpárkányomon (Bakker, már megint nem locsoltam meg szerencsétlent!).
Az viszont megnyugtató, hogy Vitézdoktor tényleg hazatalál magától, mint egy ló és én sem kellek hozzá!

Viszont mivel hétvége van, gondoltam valamivel el kellene ütni az időt (Nem, nem a szomszéd öreg traktorjával akarok áthajtani rajta). Mivel jó idő van, gondoltam kimegyek horgászni a közeli folyócskához, ahol időnként még pisztráng is akad!
Persze legtöbbször csak lógatom a horgot és a szákban hűtött sört iszogatom.

Összeszedtem a holmit és mentem kifelé. Aztán rájöttem, hogy a „hányok” menet közben megvalósult, úgyhogy a tegnap este nyomait a kompresszorral lefújtam Vitézúrról. Mosogassa a nehézség, sietek! Menet közben elgondolkodtam, hogy az ilyen jellegű takarításnak lehet-e köze ahhoz, hogy szegény jószág döglöttsajt szagú, de elhessegettem ezeket az alaptalan feltevéseket.

Megérkeztem, lógassunk (persze először a sört)! Veszem elő a szerelvényes dobozt, hát nem rámvicsorog belőle a Nagyi protkója (Bakker, hónapok óta keresi szegény!)? Remélem, legutóbb nem ezzel akartam felcsalizni. Na, mindegy. Lógatok.

Némá! Kapás! Pisztráng! Mehetsz a sörök mellé (Csak nehogy ezt igyam meg a sörök helyett!).
Lógatok tovább, egyszer csak jön a Marcsa és rámvigyorog. Szép lány ez a Marcsa, csak ne állnának szerteszét a fogai. Ni, hát már nem is állnak annyira szerteszét! Csak jó valamire az a sok drót a szájában!
Gyorsan meg is hívom vacsorára!

Rántott hal lesz, azt nem lehet elrontani és finom is! Csak egy salátát csinálok mellé, mert Marcsa azt szereti (Állandóan valami tudatos táplálkozásról beszél). Én pedig teljesen tudatosan néhány gyertyát teszek az asztalra. Romantika, vagy mi a fene.

Tök jó volt az este. Elkortyolgattunk egy üveg finom fehérbort és hogy emiatt, vagy csak az egyenesedő fogai, de Marcsa teljesen rabul ejtett.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • A mágusmester 1. rész

    Két általam kedvelt műfajt, a Sci-Fit és a Fantasyt próbálom összegyúrni.

  • Pityu naplója 5. rész

    Őszi-téli tevékenység és tavaszvárás (amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!).

  • Pityu naplója 4. rész

    Pityuék beleszoknak a turizmusba és eltelik a nyár. Kezd őrölni a malom és lassan készülnek az őszre és a télre is.

Előzmények