Pityu naplója 2. rész

Amiből az is kiderül, hogy hogyan lett Pityuból az alkeszok réme és hogyan lett egy kecske a kutyája! – írta: Geri Bátyó, 4 éve

16. fejezet

No, amíg megy a felújítás, meg amúgy sem történik semmi különös, írok kicsit a családról. Ez sem egyszerű, pont nemrég beszéltük Marcsával.

Ő most az apja házában lakik, de az apja már elég öreg volt, mikor összejött a anyjával. Igazából a nagyapja is lehetett volna (Mármint neki, nem az anyjának!). Ő volt a Tsz-ben az agronómus (Mármint az apja), de nem sokkal a születése után elvitte a szíve (Mármint, hogy Marcsa születése és nem a sajátja után!). Az apjának 2 nővére volt, egyikről nem tud semmit, a másiknak a családja itt él a faluban, de nincs családi kapcsolat közöttük (Az apja késői gyerek volt, úgyhogy nem tartotta a kapcsolatot a nővéreivel, mert addigra azoknak saját családja volt).
Az anyja a másik városból származik és a nagyszülei még most is ott élnek. Az anyja meg pár éve elment külföldre, mert megismerkedett valami német pasival.

Nekem az apai családom mindig is fekete bárány volt a faluban. Nem is ismertem őket, de apám is lelépett 9 éves koromban. Apai ágon az összes rokonom, akivel tartom a kapcsolatot, az Béla, de vele sem rokonként. Valami ükapám nővérének a leszármazottja elvileg. Szoktunk is röhögni rajta, hogy akkor most huszadrangú unokatestvérek vagyunk, vagy mi?
Anyám családja más egy kicsit. Náluk sosem volt sok gyerek. A nagyin kívül az egyetlen élő rokona az Józsi, a pék, aki az unokatestvére. Nekem meg a fene tudja, hogy mi, de mindig jóban voltunk. Mióta anyám is elment, azóta még inkább. Próbált alkalmazni, de azt a kenyeret nem akarta megvenni senki! Okkal!

A Juli meg igazából a keresztanyám (Anyám legjobb barátnője) és Jani a keresztapám volt. Kisjulival együtt nőttünk fel és igazából Marcsával is, mert ő Kisjuli legjobb barátnője. Mondjuk Juliék meg Marcsának valami hasonló rokonok, mint nekem Béla. Szóval olyan szegrű-végrű!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • A mágusmester 1. rész

    Két általam kedvelt műfajt, a Sci-Fit és a Fantasyt próbálom összegyúrni.

  • Pityu naplója 5. rész

    Őszi-téli tevékenység és tavaszvárás (amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!).

  • Pityu naplója 4. rész

    Pityuék beleszoknak a turizmusba és eltelik a nyár. Kezd őrölni a malom és lassan készülnek az őszre és a télre is.

Előzmények

  • Pityu naplója

    Játéknak indult, ez lett belőle! Fiktív napló! Gondoltam egy merészet és elkezdtem naplót írni, hogy szórakozzatok egy jót!