Pityu naplója 3. rész

Zajlik az élet, felvitte az isten Pityuék dolgát és indul a turistaszezon! – írta: Geri Bátyó, 4 éve

29. fejezet

Marcsa közben eljött a jegyző mellől, mert Polgi talált a helyére egy lányt (Új lakó a faluban, nemrég költözött ide a családjával.), aki állítólag könyvelő. Polgi szerint jó lesz, de Marcsa szerint nem fogja bírni. Sokat beszélgetnek és Marcsa segít neki, amíg beleszokik a munkába, de nagyon ki van akadva állítólag. Mondjuk nem lep meg. Ugyan úgy mindent neki kellene csinálni, de az emberek nem ismerik, nem bíznak benne (Páran már nekem is mondták, onnan tudom.). Én nem ismerem, de Marcsa szerint aranyos, okos kiscsaj.

Marcsa meg elkezdte szervezni a vendégházak dolgait. Csináltat egy saját oldalt a cégnek és ott lehet majd foglalni, meg lesznek képek, meg programajánlók, meg minden. Már az építkezést is fényképezi folyamatosan, aszondja, hogy jól fog mutatni az oldalon ez is. Már azt is tervezgeti, hogy hol fogja hirdetni!
Közben meg segít a papírokkal Bandinak. Bandi nagyon boldog, mert aszondta, hogy most nagyon sok lett az intéznivaló és már nem bírta egyedül.

Én is nehezen bírom, úgyhogy megértem Bandit. Sokat rohangászok. Anyagbeszerzés, az építkezés szervezése, az emberek irányítása, mindenről beszámolni Bandinak, meg sokszor én beszélek az emberekkel a nevében. Reggel 7-kor szoktunk találkozni a halaknál. Ott megbeszéljük az aznapi programot, utána intézem a halaknál a reggeli tennivalókat, de a többi részére már nincs is időm, arra Bandi átrendelt egy másik embert. Eléggé fárasztó, de igazából élvezem, hogy most fontos ember lettem!

A malomnál a folyómeder átalakítását majd nyár elején kezdik el, de állítólag ősszel már őrölni fog a malom, ami nagyon jó volna. Józsi már nagyon várja, hogy rendes liszttel tudjon dolgozni!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • A mágusmester 1. rész

    Két általam kedvelt műfajt, a Sci-Fit és a Fantasyt próbálom összegyúrni.

  • Pityu naplója 5. rész

    Őszi-téli tevékenység és tavaszvárás (amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!).

  • Pityu naplója 4. rész

    Pityuék beleszoknak a turizmusba és eltelik a nyár. Kezd őrölni a malom és lassan készülnek az őszre és a télre is.

Előzmények

  • Pityu naplója 2. rész

    Amiből az is kiderül, hogy hogyan lett Pityuból az alkeszok réme és hogyan lett egy kecske a kutyája!

  • Pityu naplója

    Játéknak indult, ez lett belőle! Fiktív napló! Gondoltam egy merészet és elkezdtem naplót írni, hogy szórakozzatok egy jót!