Poseidon ROG mod

Az ASUS szponzorálásának köszönhetően egy újabb mod született, ezúttal egy casecon, vagyis egy, teljesen az alapoktól felépített gép. – írta: jones965, 10 éve

Vázszerkezet

Mint szokták mondani, mindenhez kell egy jó alap, itt sem történhetett másként. Ehhez beszereztem 20x20 milliméteres alumínium zártszelvényt, valamint ugyanezen anyagból 1000x20x5 mm-es és 1000x1000x5 mm-es lemezeket.
A zártszelvényből készítem el a vázszerkezetet. Az egész "ház" nem lesz nagy, az alapterülete 420x420 mm, a magassága pedig ~400 mm körül lesz. Ennek megfelelően ledaraboltam a zártszelvényt.

Az egész építésénél arra törekedtem, hogy mindenhol csavarkötést alkalmazzak, mivel a végleges összeállításig jó pár alkalommal szét kell majd szerelni és újból össze az egészet. Kis túlzással azt is mondhatnám, hogy IKEA-sítottam a gépet. Nyilvánvaló, hogy ez nem kevés plusz munkaórát jelentett, előfúrás, menetfúrás, stb. A 90° eléréséhez barkácsáruházakban is kapható sarokvasat alkalmaztam.

Az alsó keretbe teljesen ad-hoc jelleggel jött az ötlet, hogy miből legyen láb. Egy korábbi munkám átépítése során maradtak ki HF (highflow) csatlakozóim. Ennek megfelelően kijelöltem a helyeit, fúrás, majd menetelés után távtartó gyűrűkkel már a helyén is voltak. Legalább ez is utal a vízhűtés jelenlétére, bár jelen esetben eredeti funkciójától megfosztva.

A felső keret az alsóhoz hasonlóan készült, annyi változással, hogy itt a felső illesztések 45°-be lettek vágva. Az alsó kerethez rögzítéshez 2 mm-es acéllemezt használtam, amit először profilra vágtam, majd megfelelő helyen kifúrva ezeket is csavarral rögzítettem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Cooler Master HAF XB - A kocka átalakítása

    Az a cél, hogy egy jól átgondolt, könnyen szerelhető, praktikus házat készítsek költséghatékonyan, ami megfelel az igényeimnek.

  • O.A.C - OpenAirCase

    Nyitott kivitelű számítógépház tervezési folyamata lézervágó berendezésre és casecon versenyre hangolva.