Prestigio MultiPhone 5455 DUO - a középső fiú

4.5"-os telefont kerestem minimum qHD felbontással, ill. 2 maggal és 1GB RAM-mal, hardveres gombokkal, 40.000-ért. – írta: piRate_nEx, 10 éve

Külső

Kinézet

A telefon két színben kapható, sötétkék és fehér. Ez esetben egy sötétkékről beszélünk. Érdekesség, hogy a renderelt képeken egy lilásabb, indigó szín jön át, viszont élőben ez tényleg inkább sötétkék. A hátlap nem teljesen sima, kicsit recés, kellemes tapintású, kézben fogva nem csúszik, az ujjlenyomatokat egyáltalán nem gyűjti. A telefon kerete fényes, ez az ami különböző fények hatására a kék más-más árnyalatait adja vissza.

A kijelző 4,5 colos IPS panel, 540x960-as qHD felbontással, korrekt színekkel, betekintési szöggel és fényerővel, ahogy ez el is várható a technológiától. A káván azért faraghattak volna még pár milimétert. Mindezt egy Gorilla Glass 3 üveg fedi. Emiatt maszatolódik is rendesen, de boldogan tapasztaltam, hogy azt a pólómmal elég könnyen le is törölhetem róla.

Felette helyezkedik el a proximity sensor, előlapi kamera, értesítő LED (piros, zöld, kék), alatta hardveres gombok háttérvilágítással. Habár az automatikus fényerő állításhoz a beállítás megvan, meglepődnek, ha lenne szenzor hozzá, mivel így csak egy fajta fényerőt produkál. A telefon bal oldalán felül a hangerő szabályzók, alattuk pedig a bekapcsoló gomb található. Bár, jobban örültem volna, ha utóbbi a jobb oldalra kerül.

A bekapcs gombbal még össze is vesztem az elején, mert ha kicsit felfelé húzva nyomtam meg, nyikorgó hangot adott ki. Mivel pont akkor ettem meg egy csokit, a vékony csomagolásával bele piszkáltam a résbe, és ezután meg is javult. Talán egy kis sorja bent maradt.

Az elülső hangszóró felül fut végig a telefon teljes szélességében, a hátulsó alul kapott helyet, szintén egy szélesebb, de vastagabb vonalban. Hangereje van rendesen, de akkor már veszít is a minőségéből. Amúgy sem egy Bose, hát még, ha maximum hangerőn bömböltetjük.

A hátoldalon egy négyzet alakú kamera virít szembe velünk, alatta pedig a LED villanó.
S végül, de nem utolsó sorban, a telefon tetején található a 3,5 mm-es jack, alján jobb oldalt pedig a micro USB csatlakozó.

Tartozékokat tekintve, kapunk egy töltőt, fülhallgatót és papírokat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Hummer H1+ - Minden plusz számít

    Mi van, ha az egyszeri jó munkásember olcsón szeretne egy IP67-es telefont? Hát rendel egyet Kínából!

  • Prestigio 5453 Duo

    Én a képzeletbeli tetszett és ajánlott vegyes plecsnijét adom de ha az akkuidő normalizálódik, akkor megvan az ajánlott is.

  • DOOGEE Turbo DG2014 - Mindenből a közepe

    A Doogee Turbo egy igényesen összerakott, de azért láthatóan kínai telefon, aminek két kártyás kialakítása sokaknak hasznos lehet.