Processzor és videokártyacsere

Processzor terén Intel Core i3-ről i5-re, a videókártyánál pedig Radeon R7 370-ről RX 470-re váltottam. – írta: Mikeee89, 7 éve

Játéktesztek I.

Ezek után lássuk, mire megy egymással a két gép (i3+r7 370 vs i5+ rx 470). Mennyivel lett gyorsabb és mennyi plusz FPS-t tud elérni az új gép.

Az első játék az idén megjelent Rise of the Tomb Raider, melyben érdekességképpen megnéztem azt is, hogy csak videokártya csere esetén mi lett volna a helyzet, azaz mire megy az i3-as proci az új RX 470-essel. Az új gép átlag képkockaszámban kétszeres előnyre tesz szert, míg a "csak GPU csere" projekt esetén 40% az előrelépés. Érhetetlen okokból a benchmark harmadik pályáján amikor a tisztáson zajlik a mérés, néha erősen beszaggatott a teszt, ez rányomta a bélyegét a minimum FPS számokra is. Remélem, játék közben nem fogok ilyen szaggatásokat tapasztalni.

Bekerült a tesztbe egy másik Lara Croft játék is, a rebootolt Tomb Raider. Itt is megnéztem, mi lett volna csak videókártya csere esetén, és fura módon valamiféle videokártya limit is közrejátszhatott, mivel szinte ugyanannyi FPS-t tudott kisajtolni magából az RX 470 az új és a régi proci esetén is. Összességében majdnem 120 százalékkal több lett a képkocka szám, ami valljuk be nem semmi! Ugyanez érhető tetten a minimum FPS esetén is.

A harmadik videojáték a Crysis 3, ami egyben az utolsó is ahol i3+rx 470 esetén is lefuttattam a tesztet. A többi tesztnél időhiány miatt csak az új és a régi gép került a mérkőzött meg egymással. Az interneten olvasható, hogy a Crysis nagyon CPU igényes játék, és ez meg is mutatkozott, mert önmagában a GPU csere nem volt elég, mert szinte alig volt gyorsulás. Viszont az i5-4460+rx 470 kombó átlag képkocka számban átlépte a bűvös hatvanas határt, ami cirka 40%-kal több, mint korábban volt. Minimum FPS esetén nem sokkal maradt el a duplázás, ami sokkal folyamatosabb és szaggatásmentes élményt jelenthet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények