Playstation 4 és Dualshock 4 szokatlan szemszögből

A PS4 és a DS4 szétszedéséről, tisztításáról, újrapasztázásáról, alkatrészek cseréjéről és esetleges modolásáról. – írta: haddent, 10 éve

Bevezető, előkészületek

Pár év nyughatatlan PC-s múlttal a konzolt sem lehet csak úgy békén hagyni, szét kell szedni, megismerni kívül-belül. Remélhetőleg "felfedezőutam" szolgál némi hasznos információval, útmutatással konzolos kollégáknak.

Igaz, nem az első és nem az utolsó ilyen cikk / képek / videó, de talán az első hazai (ha lemaradtam valamiről, elnézést), és próbálok olyan részletekre, apróságokra, személyes tapasztalatokra is kitérni, amire azok a nagyok, akik 1. napokban szétkapták, még nem figyeltek fel. Valamint szó lesz olyasmiről, ami nem férne be egy hivatalos szerviz repertoárjába. Remélhetőleg hasznos lesz.

Megpróbálok minél több mindenre kitérni, a tervezettek: szétszedés dirib-darabra, takarítás, APU újrapasztázás, optikai meghajtó cseréje, tápegység cseréje, moddolási lehetőségek és egyéb apróságok.
A cikkben jórészt saját tapasztalatra, képekre és módszerekre hagyatkozom, de néhány helyen természetesen felhasználtam más hasznosnak tartott ötletet, képet is.

Amire mindenképp szükség lesz a munkálatokhoz:

Torx TR9 -es csavarhúzó (nem sima 9-es torx, security/bizonsági torx, aminek a közepén csap van)
Philips (csillag) csavarhúzó
Jó minőségű hűtőpaszta (tipp: Arctic MX4) (nem árt hozzá valami alkohol és törlőkendő az eltávolításhoz)
Egy lapos "feszegető" szerszám sem árt, lehetőleg műanyagból

Ezen felszerelések nélkül neki se álljon senki, már a Torx TR9 hiányával (ami feltehetőleg a legproblémásabb) elbukott az első lépésben!

Felkészülés
Azt nyilván mondani sem kell, hogy lemez ne maradjon a gépben!
Elsőként érdemes a HDD-t kiszerelni, ehhez nem fűznék többet, hiszen teljesen üzemszerű használatról van szó, a garancia is megmarad. Hivatalos segítség.

!! Innentől bármely lépés nem üzemszerű tervezett használat, azaz a garancia elvesztésével jár!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények