PWM-es Alphacool D5-szivattyúteszt

Röviden be szeretném mutatni az új, PWM-vezérelt szivattyúmat, ami a következő modom kiemelt alkatrésze lesz. – írta: csabi112, 10 éve

Beszerelés

Mivel egy egyedileg kialakított gépben tesztelem, amibe eredetileg egy DDC-szivattyú van beépítve, más helyet kellett találnom neki. Azért nem apró dologról van szó, csak a tető mérete 80 x 80 mm. De még az alaplap előtt volt egy kis hely, ahová ideiglenesen szivacsos 2 oldalas ragasztóval rögzítettem. Az eredeti DDC pedig maradt a helyén a vízrendszerbe bekötve, viszont áramot nem adtam neki.

Mikor a csövek a helyükre kerültek, jöhetett a rendszer feltöltése, a jól bevált gyógyszertári desztvíz + kék fagyállókeverékkel, ami már több mint egy éve van benne, és még mindig tiszta.

Vízfeltöltés közben külön tápegységet használok, most is így próbáltam üzemeltetni a szivattyút.
Táp bekapcs plexitetőn át figyelve, a rotor kétszer megmozdul, majd leáll. Valami nincs rendben!
Kicsit meg is ijedtem, hogy kifogtam egy hibás darabot, de azért bennem volt az a gondolat is, hogy egy ilyen profi szivattyú, ami gyárilag tesztelve van, nem lehet hibás.

Akkor? Hát a PWM-csatlakozót nem kellett volna még rádugnom az alaplapra! Le is húztam, majd táp újból bekapcs, és végre indult a szivattyú. Gyorsan lelégtelenítettem a rendszert, és már most visszadugtam a PWM-csatlakozót újból az alaplapra.

Következhet az éles bevetés!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt