Quanguan Tiger 131

Bizonyos szempontokat figyelembe véve megfontolandó alternatívákat vehetünk a Távol-Keletről... – írta: CounterBoci, 4 éve

Bevezető

Gyerekkorom legtöbbet nyüstölt játéka a LEGO Technic volt, ha jól emlékszem több készlet is összevegyítve. Sokat megélt, ahogy kinyílt előttem a világ, villanymotorok nélkül nem létezhetett, amik persze nem a sajátjai voltak. Talán még egy bódés UAZ ablaktörlőmotorja is szolgált benne.
Mindezt Kedvesem aligha tudta, viszont szemfülesen kiszúrta az előzményeim között a címben szereplő játékot, így a fa alá került. Az összeszerelés tapasztalatai következnek.

Régen legóztam, viszont lassan újra eljön az ideje az utódok által. Ezért is szemezgettem a kínai oldalakkal, mert amely szettek tetszenek, bizony több tízezer forintba kerülnek. Kíváncsi voltam, milyen alternatívák vannak, és most lett is alkalmam egyet kipróbálni.
Zacskóban kaptam meg, a gyártó oldalán dobozosként látni. Ott 1018 elemet ír, ami összeadogatva az egyébként részletes és könnyen érthető építési útmutató darabszámait, reális. A tömege nem tudom hogyan jött ki a gyártónak 15kg-ra, én 3-4 között saccolom.

Első benyomásra semmi különbség nem látszik a LEGO-hoz képest azon kívül, hogy nincs felirat a dudorokon. Mindent szépen lemásoltak, még a brick separator is pont ugyanolyan. A különbségek a részletekben rejlenek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények