Quanguan Tiger 131

Bizonyos szempontokat figyelembe véve megfontolandó alternatívákat vehetünk a Távol-Keletről... – írta: CounterBoci, 4 éve

Építsünk!

Először az alvázat kell összerakni, fekete elemekből. Hogy a színnek miért van jelentősége, később kiderül. Szerintem túl nagy erő kell az elemek összeillesztéséhez, Kedvesem csak válogatta nekem a soron következő elemeket, viszont próbált is összeilleszteni dolgokat, néha bizony nem sikerült neki. Akkor egy hatéves aligha fog sikerrel járni.
Egy része a daraboknak a maketteknél megszokott módon van kiöntve, ilyen a motor is, aminek a részletességéért nálam piros pont jár.

Ami először feltűnt, hogy a logo helyett minden darabon egy dudornál kis beszívódás látszik, az öntés nyoma. Engem egyáltalán nem zavar, főleg, hogy ezek a végén rejtve maradnak. Világosabb darabokon jobban látszik:

Amiért fentebb említettem a színeket, a világosabb darabok összeillesztéseinél lehet jobban tetten érni a pontosságot, ami 0,1-0,2 mm szórást mutat. Építést egyáltalán nem befolyásolja, élesebb szeműek szúrják ki.

Két és fél óra alatt lett kész a tank alsó része úgy, hogy a kezem alá dolgoztak. Gyanús lett, hogy a lánctalpak helyén minden minden forog, illeszkedik. Ennek szerintem csak úgy van értelme, ha a lánctalp működik és bizony igazam lett. A sok kis láncszem összeillesztése után következett a befűzése, Wittmann is megirigyelné azt az érzést, amikor megteszi az első lépéseket a fenevad.

A láncszemeknél érdemes megemlíteni, hogy pár darabot sorjázni kellett, a működés szempontjából egyébként is kényes alkatrészeknél.

További egy óra volt a torony összeépítése, amelyen természetesen mozog a löveg és a géppuska is. A torony körbefordítható, a nyílások nyithatóak, a motorháztető is, ha már figyeltek a részletességére. A végeredmény nyitott ajtókkal és a mozgásáról egy videó:

https://www.youtube.com/watch?v=kSUV6EvmWzw&feature=youtu.be

Kapunk még legénységet egy marék fegyver társaságában, továbbá egy információs kártyát kínai nyelven. A katonák igazi vad SS harcosok, egyedül a kapitány nagyon mókás. Úgy néz ki, mint a kék osztriga bárban a tangós jelenet egyik szereplője.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények