Red Square 1337 v2 egér

Egy orosz belpiacra szánt egeret sikerült letesztelnem, ami nem csak a nevében tartozik az elitbe. – írta: Vanir, 6 éve

Külső

Csomagolás

Sztenderd, kis kukucskálóablakkal ellátott dobozban érkezett a rágcsáló (az enyém egy tesztelésre kiadott kópia, így a doboza már eléggé viharvert a sok utazás miatt). Ezt felnyitva hozzáférhetünk az egérhez, illetve annak leírásához. Mást nem kapunk, pedig egy extra szett talp nem ártana. A kábel sajnos itt is összecsévélve érkezik.

Külső

A Dream Machines DM1 Pro S, és a Nixeus Revel is lényegében ugyanezt a burkolatot használja, néhány nagyon apró eltérést leszámítva. Ezeken kívül is van pár gyártó, akik szintén felhasználták ezt az OEM burkolatot, de azok a belsőségeik miatt nem különösebben méltóak említésre.

A képek csalókák lehetnek, az egér ugyanis nem kicsi, inkább a közepes tartomány legtetejét súrolja. Kialakítását tekintve szimmetrikus, de oldalgombokat csak a bal oldalon találhatunk, így balkezeseknek nem lesz ideális.

A forma nagyon el lett találva (már anno a SteelSeries által is, akik eredetileg a Sensei-jel mutatták be ezt a burkolatot - lényegében az összes hasonszőrű egér ennek a koppincsa). Bátran ki merem jelenteni, hogy kézmérettől függően minden fogási módhoz megfelelő lehet. Egyszerű, letisztult, kényelmes - nem véletlenül vadássza rengeteg ember a hasonló kialakítású egereket.

Anyaghasználat, összeszerelés

A felületkezelés a burkolat felső részén nagyon kellemes, szinte tapadós tapintású anyag, így izzadós kezűeknek is ideális lehet. Az oldala más, sima matt festést kapott, de nálam ez a rész sem csúszkált. Nyilván ez is, mint még oly sok minden, teljesen egyénfüggő.

Az összeszerelési minőség kifejezetten jó, bár van egy elég érdekes, és meglehetősen idegesítő hiba. Az oldalgombok alatti részre, ha nagyon erősen rámarkol az ember, akkor bizony az oldalgombok kapcsolni fognak. Normál használat mellett szinte esélytelen, hogy ez megtörténjen.

Az egeret erősen megrázva hallatszik valami enyhe zörgő hang, én a kábelre gyanakodtam, de nem tudtam beazonosítani. Lehetséges, hogy a szenzorlencse nem ül fixen a helyén, de a Paint-tesztből majd látszani fog, hogy ennek semmiféle gyakorlati hátránya nincs.

Alapjáraton 95 gramm tömeggel bír az egér, ami nem is rossz a méretéhez képest. Itt azonban van egy csavar (szó szerint). Az egérből ugyanis kicsavarozható egy nagyon jelentős, 20 grammos súly, ami nélkül lenyűgözően könnyű, mintegy 75 gramm környékén áll meg így. A méretéhez képest így egyedülállóan könnyű, a DM1 Pro S és a Nixeus Revel is majd tíz grammal nehezebb.

Világítás

Az egér hátán lévő Red Square logó az éppen beállított DPI értéknek megfelelően világít. Ezek színét változtathatjuk is, a későbbiekben bővebben is taglalom a témát. Választhatunk sima statikus fény, lélegző hatás és kikapcsolt állapot közt, a fényerő pedig három fokozatban állítható.

A képek sajnos egyáltalán nem adják vissza a valóságot, szép színei vannak, nem égnek ki ennyire.

Összehasonlító képek


Zowie ZA12


Razer DeathAdder


Microsoft WMO

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények