Rendőrkézen N. Tamás, a nagy csaló

Hiába bujkált a vevők és a rendőrség elöl a 30 éves körözött férfi, aki internetes oldalakon csalt ki pénzt "vevőitől". – írta: RIOS Gépház, 9 éve

Egy sértett tett bejelentést a kalocsai rendőrkapitányságon, mely szerint egy internetes oldalon vevőként jelentkezett egy eladónál, azonban a vételár elutalása után a PC-t nem kapta meg.

A rendőri nyomozás során kiderült, hogy a hirdetés feladója és a pénz átvevője is N. Tamás, aki ellen több bíróság és rendőrkapitányság is körözést bocsátott ki.

N. Tamás beismerte a bűncselekmények elkövetését, és előzetes letartóztatásba helyezték.


Házkutatás N. Tamásnál

Akár éveken keresztül, akár teljes erőbedobással, életvitelszerűen is lehet internetes csalásokból élni, de egyszer minden szerencsesorozat megszakad, egyszer minden csaló lelepleződik.

Ez rossz hír a csalóknak, de jó hír az áldozatoknak: az igazságszolgáltatás malmai ha lassan is, de őrölnek. Nem szabad feladni, nem szabad legyinteni, nem szabad egy képzeletbeli listára veszteségként felírni!
El kell menni a lakóhely szerint illetékes kapitányságra és fel kell jelenteni a csalókat. Talán egy órát vesz el vagy kettőt, de minél többen szánják rá ezt az időt az áldozatok közül, annál nagyobb eséllyel kapják el a rosszfiúkat.

Ha pedig elkapták, hosszabb távon reális esély mutatkozhat a pénz visszaszerzésére: ha évek múlva is, de le fogják tiltani a csaló fizetéséből, egyéb bevételeiből.
S még ha a pénzt nem is látod viszont, egy kevés elégtétel, hogy a te pénzedből Thaiföld helyett csak Márianosztráig jutott :)

De a legfontosabb a megelőzés: soha ne utaljatok előre senkinek és ne adjatok előre pénzt senkinek sem!
Ne légy áldozat! Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz!

(A hír forrása)

Azóta történt

Előzmények