Return to Castle Wolfenstein mobilon

A klasszikus visszatér Android telefonon és tableten: bűn lenne kihagyni ezt a jó játékot! – írta: Darth_Revan, 11 éve

Előszó

Előszó

Az októberi hónap Android játékok terén igazán izgalmas volt, hisz többek között hírt kaptunk arról, hogy az Atari az első Rollercoaster Tycoont elhozza a mobilplatformra, a Rockstar pedig a GTA 3 után átportolja a sokaknak felejthetetlen GTA Vice Cityt is. Azonban ezen hivatalos portolások mellett csendben készülődik egy igen figyelemreméltó garázsprojekt is...

Rajtam kívül még biztosan sokan gondolnak vissza a régi szép napokra, amik a Return to Castle Wolfensteinnal teltek (nem keverendő a 2009-es Wolfensteinnal!). Az Activision nagyot robbantott 2001 végén a játékvilág első FPS-ének, a Wolfenstein 3D-nek a remake-jével, amiben ismét B.J. Blazkowicz bőrébe bújhattunk, hogy megakadályozzuk Himmler paranormális osztályát tervében, amely megváltoztathatja a háború kimenetelét. Változatos helyszínek, háborús FPS-hez képest jó történet, és akkoriban gyengének nem mondható grafika - minden adott volt, hogy sokan a szívükbe zárják, és így is lett. A játék most ismét robbantani készül, ám ezúttal már Android platformon!

[/P]

Mindez köszönhető annak, hogy a program anno a Quake 3 módosított grafikus motorjával készült, és most garázsprojektként készülőben van egy program, amely képes futtatni a játékot Android telefonokon. Egyelőre nincs publikus példány belőle (elvileg, gyakorlatilag meg már más dolog...), de később elérhető lesz a program a Google Play-en, és maga a forráskód is. Én viszont lehetőséget kaptam tesztelni a 2. alfa verziót, amely igaz, hogy még kezdeti állapota révén tele van bugokkal, de már ennek ellenére is leesett tőle az állam.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt