Return to Castle Wolfenstein mobilon

A klasszikus visszatér Android telefonon és tableten: bűn lenne kihagyni ezt a jó játékot! – írta: Darth_Revan, 11 éve

Játékélmény

Hihetetlen nosztalgia öntötte el a szívem, amikor az agyamba beégett RTCW zene megszólalt a kezemben az intro elindulásával. Mint láthatjátok, nem meglepően még vannak bugok, így többek között az intro videó lejátszása se tökéletes megjelenítés terén. A menü ugyanúgy működik, mint PC-n, de sokat nem időztem ott, mivel gyorsan be akartam ugrani a játékba, így nyomtam is a new game gombot a legkönnyebb nehézségi fokozattal (még ezen a fokozaton is nem kis kihívás végigvinni a játékot telefonon).

A futtatásért felelős program nem ecsetel változtatásokat a játékon belül, így játékmenet terén ugyanazt kapjuk, mint amit PC-n is.

Grafika terén mobiltelefonon láttunk már jobbat (pl NOVA 3, Shadowgun), viszont itt is kb. azt kapjuk, mint PC-n, amire nekem nem igazán van panaszom, hisz hiába 2001-es játék, mobiltelefonon azért szerintem még ilyen látvány sem szégyellni való teljesítmény.

Az UI is elég alap még, és mint látjátok, elég sok helyet elfoglal a képernyőből, ennek az oka az, hogy a fejlesztés alapból 1280x800-as felbontású tabletre történik. Az RTCW egérre optimalizált játék és mint említettem, magába a játékfájlokba nem történt belepiszkálás, így auto-aim sincs, tehát legkönnyebb fokozaton sem gyerekjáték végigvinni.

A hangulat pedig olyan, mint a rossz gyom, nem lehet kiirtani, ezért hiába csak töredéke egy monitornak a telefon kijelzője és hiába az unortodox irányítás, a játékélmény ott van.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt