Return to Castle Wolfenstein mobilon

A klasszikus visszatér Android telefonon és tableten: bűn lenne kihagyni ezt a jó játékot! – írta: Darth_Revan, 11 éve

Tesztkörnyezet

Teszthardver:

Telefon: Sony Ericson Xperia Neo V (MT11i)
CPU: Qualcomm MSM8255 Snapdragon 1 GHz Scorpion (1 magos)
RAM: 512 MB
GPU: Adreno 205
Kijelző: 480x854
OS: Android 2.3.4 (hivatalos Sony, nem főzött)

A futtatáshoz elég egy ARMv6-os CPU (ZTE Blade, Galaxy Ace, stb) is, azonban az élvezhető sebességhez kell legalább egy 1 GHz-es ARMv7 CPU és 512 MB RAM, mivel ezek nélkül élvezhetetlen szintre belassulhat. Adreno 205 GPU mellett Tegra 3 alatt sincs gond, viszont Mali-400-zal más a helyzet, de erről majd lentebb.

Természetesen senki ne arra gondoljon, hogy egy Windows-os játék módosítatlanul elindul Android OS alatt, jelen esetben is a játék futtatásának az alapja egy apró program, ami az OpenGL-re épülő kwaak 3 (Quake 3 android portja) JNI+Java segítségével történt módosításából keletkezett, ami gyakorlatilag egy virtuális környezetben futtatja a játékot.

Telepítés

A program a RTCW módosítatlan fájljait használja a futás során, ezért elő kellett venni és leporolni a régi lemezt és feltelepíteni a játékot, mivel a telepített mappában található "Main" mappát kellett másolni 1:1-ben a telefon SD kártyájára (nem tudom, hogy a Steam-es verzióval működik-e, de gondolom igen).
Magáért a futtatásért felelős programot a szokásos módon kell telepíteni, APK-t telefonra/tabletre másolni, majd ott telepíteni.

A program egyelőre RTCW4A néven fut, így telepítés után is ilyen elnevezésű ikont kellett keresni. Futtatás előtt adhatunk meg kapcsolót is, sajnos azonban hiába próbáltam az FPS-t kiíratni, hogy látszódjanak a lenti screenshotokon, nem igazán jött össze, így be kell, hogy érjétek a szavammal, hogy a játék meglepően jól fut! Nem tapasztaltam semmi idegesítő beakadást, olyan jól fut, mintha PC-n lenne. Futtatás előtt a rootolt telefont használók letilthatják az UI-t, és áttérhetnek csak egér használatra, de ez felesleges, mivel érintős kijelzőn nem sokra megy vele az ember, kivéve persze, ha csatlakoztatott a telefonhoz Bluetooth-on billentyűzetet és egeret, mert akkor mehet a móka gond nélkül.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt