Riley: kis kutya nagy pácban

Bizonyára többek számára ismerős lehet a nem is oly régi bejegyzésem, amiben segítségért fordultam Hozzátok. – írta: orion1025, 1 éve

Itt tartunk

Közel két héttel később jött az első kontroll, lényegében pozitív eredménnyel zárva a vizsgálatot, a szemen belül a szürkeség kicsit visszább húzódott, ebből ugyan nem látszik semmi ránézésre, de a szem belsejében valamivel tisztultabb lett a kép. Én annyi változást vettem észre ahogy telt az idő, amikor fókuszál valamire, ami közel van, akkor a szürke rész is összezsugorodik, korábban ez egy állandó fix felületként volt jelen. Újabb szemcsepp és krém adag, következő kontrollra időpont adás, akkor már ultrahangos, illetve egyéb átfogó vizsgálat, utána újabb kontroll, aztán még további kontroll...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hol is járunk?

Jelenleg már legalább 500.000 forintot emésztett fel ez az egész téboly, és még össze sem számoltam rengeteg apróságot, mint a műtét utánra vásárolt szemüveget, amivel biztosan nem tudja a szemét piszkálni, a hordozót, a rengeteg üzemanyagot, amit már az elején elégettünk, a telefonszámlám, illetve bármi mást ami kimaradt, mert már nem emlékszem rá.

Egy szem megműtése itt 1000 euro fix költséggel számolható, cserébe kompenzálnak a ritka kontrollok. Sajnos a jobb oldalira már nem lát, vagyis csak valamit érzékel vele, simán elgurul mellette a labdája, nem veszi észre.

Így állunk jelenleg, még csak féltávnál vagyunk, vagy talán még ott sem, most két hónapig intenzív szemcseppezés és krémezés van hátra, és sajnos ennek sem elhanyagolható a költsége, mert 24.000 forint kb. egy havi adag, és utána derül ki, hogy még mennyi ideig szükséges. Jelenleg teljesen zsákbamacska minden, hogy meddig kell kezelésre vinni, mi a következő lépés, mi fog történni, nem egy szívderítő állapot.

Egy biztos, fényévekkel jobban van közérzetre, sokkal aktívabb, rosszabb, hangosabb, a haverokkal ölik egymást, a papucsok és a cipők vándorolnak rendszeresen, labdával a belsejükben.

Buborékfújó egy kis gumiszereléssel

Szeretném újra megköszönni a lapcsaládnak, hogy létre jöhetett az előző bejegyzésem, a mai napig hálás vagyok ezért, illetve annak a kevéske embernek is, akik önzetlenül segítettek egy idegennek. Ezzel természetesen nem csak az anyagi részére gondolok, hanem a kedves szavakra, illetve a későbbiekben való érdeklődésre, hogy mi is a helyzet jelenleg, ezért remélem a jövőben én is tudok egy fórumtársnak segíteni majd.

Köszönöm, hogy elolvastad az írásom!