Roccat Ryos MK bemutató

Multimédiás, mechanikus, magyar: e kritériumokat csak 3 billentyűzet tudja abszolválni, amelyből egyik a következő bemutató alanya. – írta: bunfi, 10 éve

Vagy mégis van?

Ennek ellenére 3 gyártó is akad, aki megoldotta ezt a rettenetesen nehéz feladatot, hogy ráégeti az “öüóőúéáűí”-t a billentyűkre. Ami még meglepőbb, hogy mindhárom billentyűzet játékosoknak szánt periféria.

A Tesoro gyártja az egyik, mindhárom kritériumnak megfelelő eszközt. A spanyol hangzású név egy amerikai céget takar, aki nem vette félvállról sem a klaviatúrát, sem a marketinget. Nem kisebb csapat szponzori listáján található meg, mint a legutóbbi ESL EMS győztese és a CG 2. helyezettje, a Virtus.Pro. A hardver részről, amely a híres kardok sorozatába illeszkedve a Durandal nevet kapta, rudi is csak elismerő szavakkal tudott nyilatkozni.

Kisebb szépséghiba a termékben, hogy a világítós változat a többi billentyűtől elütő, a sima változattal megegyező, minta szerint lettek az ékezetes betűk ráégetve. Emiatt elég szedett-vedett hatást kelt, ha ránézünk. Szőrszálhasogatásnak tűnik ugyan, de azt hiszem ebben az árkategóriában ez már igazán nem megengedhető lustaság/hanyagság.

A másik két versenyző szintén a játékos billentyűzetek kategóriájából kerül ki. Egyikük a Gigabyte Aivia Osmium, míg a másik a Roccat Ryos MK. Előbbi csupán egy változatban kapható, míg a Roccatnak van két nagyobb testvére, az egyik háttérvilágítás kapott, a másik emellett még audio ki- és bemenetet is kínál, valamint egy USB aljzatot, sőt a világítás billentyűnként szabályozható a két beépített ARM processzor segítségével. Tesztünk alanya a legkisebb és ezzel együtt legolcsóbb Roccat Ryos, az MK.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Cooler Master Storm QuickFire Rapid-i

    Egy Cherry MX Brown kapcsolókkal szerelt, ANSI kiosztású, Cooler Master Storm QuickFire Rapid-i mechanikus billentyűzet bemutatása.

  • Kényszermodding

    Egy hibás döntés, majd az annak eredményeként nem egészen önként vállalt egérmodding rövid története.

  • Roccat Kave XTD Stereo bemutató

    A szép nagy csomagolásban egy szép nagy fejhallgató lapul, ami ugyan nem tökéletes, de összességében szerethető.

Előzmények