Samsung Galaxy S5 az iPhone 6 ellen

Avagy a 2014-es év titánjai a mindennapokban: az alumínium és üveg csoda, valamint a faragható márvány. – írta: Romvr, 8 éve

Bevezetés

Mielőtt még belemennék a tesztekbe, leírásokba, szeretném leszögezni, hogy nem kaptam csúszópénzt egyik nagy gyártótól sem - bármennyire is kértem őket -, amit leírok azok az én tapasztalataim. Csak azért mondom, hogy ha esetleg részrehajlónak tűnne a cikk valamelyik irányba, akkor az nem szándékolt.

Kis történelmi áttekintés: anno az okostelefon-ipart egy iPhone 2G-vel - azzal az alumínium csodával – kezdtem, külföldi ismerősnek hála, ami akkoriban valóban korszakalkotó készüléknek számított. Később miután kilehelte a lelkét, jött az első Galaxy S. Ezt követően felváltva használtam Android és Apple termékeket, sőt volt egy kis kikacsintásom a Windows Mobilok szegmensébe is még a hőskorszakban. Szóval végigjártam a rögös utat egészen addig, míg egy iPhone 5S-t nem cseréltem Galaxy S5-re. Illetve birtokomba nem került mellé egy iPhone 6 is.

A tesztelés során igyekszem kitérni mindenre, de a fő csapásvonal a számomra gyakran használt funkciók összehasonlítása lesz.

A két nagytestvér

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy S6 Edge Plus

    Akár a méretét, a megjelenését vagy a hardverét nézzük, a készülék "támadás egy másik dimenzióból"!

  • Xiaomi Redmi 2 Pro

    Gyorsan kellett találnom egy olyan telefont, amely kiválthatja a tönkrement Samsung Galaxy S4 telefonomat.