[RIOS ERROR]

Samsung Galaxy S 4: papírforma?

2013. március 14: a Samsung bemutatja a 2013-as év csúcsmodelljét, a Samsung Galaxy S 4-et. – írta: ForRedGlory, 11 éve

Külső, kijelző

Talán ez az a terület, ahol a leginkább változást szerettek volna a felhasználók, viszont pont az ellentettje jött be, itt lett a legkisebb a különbség a Samsung Galaxy S 3-hoz képest. Gyakorlatilag a két készülék ugyanakkora, leszámítva, hogy a jövevény minimálisan vékonyabb és keskenyebb. A számok nyelvén, 136.6 mm magas, 69,8 mm széles (70.6 mm az S 3), és 7,9 mm vastag (8,6 mm az S 3). Figyelembe véve azt, hogy a kijelző 4.99", szemben a 4.8"-lal, szép fejlődésen ment keresztül az új telefon. Súlya mindössze 130 g.

Szemből a legszembetűnőbb különbségek egyike pont a kijelző méretből fakad, hiszen magasságbeli különbség nincs, mégis 0.2"-lal nagyobb kijelző terpeszkedik az előlapon. Ezt úgy sikerült elérni, hogy sokkal keskenyebb a perem és a kijelző széle közti keret, mint a Samsung Galaxy S 3 esetében.

Samsung Galaxy S 4 - Samsung Galaxy S 3

Megfigyelhető, hogy a szélei kevésbé vannak lekerekítve, ami a kinézetnek - bár ez szubjektív - jót tesz. A Home gomb kissé fentebb helyezkedik el, közel sem olyan asszimetrikus, könnyítve a gomb elérhetőségét. A Samsung Galaxy S 3 esetében talán túlságosan lent volt, nehezen lehetett elérni. A kijelző tetején nem sok változás van - leszámítva, hogy az érzékelők kicsit másként helyezkednek el.

Előtérben az S 4, háttérben az S 3

Oldalról nézve változott a telefon. A szürke keret megmaradt, ámde sajnos mégsem ütésálló fémből van, mint ahogy egyes hírekben megjelent. A lekerekítés itt sem olyan drasztikus, mint az elődnél, így kevésbé kézbesimuló. A szürke keret a telefonon egyenletes vastagságban fut körbe. A gombok helyzete nem változott, bal oldalon helyezkedik el a hangerőszabályozó, jobb oldalon pedig a bekapcsológomb. Szintén a szokásos helyén van a menü és a vissza gomb. Előbbi a középső fizikai Home gomb bal, utóbbi pedig annak jobb oldalán található.

Samsung Galaxy S 4

A hátlap is módosult, ahol a kamera domináns, alatta található a LED és egy Samsung felirat. A hangszóró hasonlóan a Samsung Galaxy Note 2-höz, a bal alsó sarokban helyezkedik el. A telefon burkolata mintázott, ami a fentebbi képen is jól látszik. Első körben két szín, Black Mist és White Frost lesz kapható, ami hétköznapi nevén fekete és fehér. Mérget vehetünk rá, ahogy eddig is, később többféle színben is elérhetővé válik.

A telefon polikarbonát. Ryan Bidan, a Samsung amerikai marketingigazgatója szerint azonban egy újfajta eljárással készült polikarbonát házról beszélhetünk. A MicroSD bővítési lehetőség a hátlap alatt található. A kijelző - amit a Gorilla Glass 3-as variánsa véd - 4.99"-os FullHD, azaz 1920x1080 pixelsűrűségű Super Amoled kijelző, gyémánt alapú (Pentile?) elrendezéssel. A hatalmas felbontásnak köszönhetően a képpontsűrűség 441 ppi, így érvényét veszti a károgók folyamatos Pentile-ellenes hadjárata. Erről még nagyon levés az információ, így meg kell várni a végleges verdiktet. Annyi biztos, hogy a DisplayMate igazgatója szerint kiváló képalkatóról van szó.

Super Amoled mikroszkóp alatt

Az értesítési sáv is ráncfelvarráson esett át, eltűnt a fekete csík és átlátszó lett. Optikailag még nagyobbnak tűnik a kijelző. Ráadásul az értesítési sáv kibővíthető, hiszen alapból a már megszokott gyors eléréseket (WiFi, Bluetooth, Rotate, GPS, Silent) egy gombnyomással kibővíthetjük további elemekkel. (5 perc 45 másodpercnél) Érdekesség, hogy a kijelző az előlap 79%-án terpeszkedik, ami nagyobb, mint bármelyik másik telefoné.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

[RIOS ERROR]

Azóta történt

  • Xiaomi Redmi 2 Pro

    Gyorsan kellett találnom egy olyan telefont, amely kiválthatja a tönkrement Samsung Galaxy S4 telefonomat.

  • Okostelefon ámokfutás

    Keressünk hibákat az okostelefonunkban! Nagy eséllyel találunk is, olykor egy típusnál 5 példányból 5 is rossz lehet.

  • Galaxy Trend Plus, vajon mennyivel trendibb?

    Mit kaphatunk manapság a Samsung istállójából Androiddal felszerszámozva, egy forintért - némi hűséggel?

Előzmények

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR]