Samsung S5230 firmware frissítés és patchelés

A régi, hírhedt telefon visszatér egy kísértés erejéig. Firmware frissítés, patchelés, témák, modok, screenshot készítés magyarul. – írta: quailstorm, 10 éve

Bevezető

Akinek sürgősen kell a leírás lapozzon, ez csak sztorizás!
Letöltőlinkek az utolsó oldalon!

Minden bizonnyal vannak az olvasók között olyanok, akik emlékeznek tavalyi, hatalmas cikkemre: feature phone elemzés
Itt megtekinthető akkor mit írtam a készülékről, meg hogy hogyan néz ki, ha valaki elfelejtette volna.
Eredetileg úgy volt, hogy két évvel ezelőtt kirakom ezt a cikket, de már akkor sem volt aktuális. Talán arra jó, hogy valami kései firmware huszár megtalálja, mint utolsó segítség. Lévén még 2014-ben is kérték a topicban a firmware-t. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a logoutos tartalmak Google-ön is jó indexelést kapnak.

De akkor következzen a lényeg. Mikor én a nagy tesztet írtam, az áldozat S5230-at frissíteni akartam, moddolni. Így juttattam előnyhöz a Samsungokat, mutatva, hogy ennek ellenére is csúfosan alulmaradnak. Csak akadt egy kis bökkenő közben…

Az akkor még létező mobile-manian volt egy S5230 firmware frissítés by Bergo topic. Szépnek TŰNŐ leírással. Sajnos nem néztem utána eléggé, ez a neten amúgy sok helyen keringő, instant és végzetes bricket okozó leírás. Így utólag is gyűlölöm ezt az embert, hogy kitette a leírást. Valamint hogy senki nem vette a fáradtságot, hogy utánanézzen, működik-e.

3 ezer HUF volt a tanulópénz. Tekintve, hogy ezeket a telókat én kölcsönbe kaptam, kénytelen és köteles voltam megjavítani normálisan. Alaplapcsere lett belőle, egy rossz érintős telót vettem. Nekem maradt egy USB kábel, egy akku, meg egy ház+kijelző az esetből. Aztán a készüléket frissítettem egy egész jó YouTube videó alapján. Nagyon fontos volt, hogy a telefont is lássam.

Videó1
2 bónusz: Videó2 Videó3

Ezt rögzítettük is haverokkal Galaxy S2-vel. Majd az egész ügy abbamaradt, látván, hogy a mobile-mania bezárt, az S5230 meg már a kutyát sem érdekli.

Aztán a cikket láttátok, de ott még MXEIL2 van fenn, nem az általam használt végleges. Ugyanis ahogy telt az idő, ingyen jött még kettő S5230, mindkettő T-mobile-os (a tesztelt az telenoros volt), úgyhogy kapóra jött, hogy összerakjak egyet. Még használt, de működő érintő is volt a csomagban, ami a fiókban tönkrement a semmitől, de eBayen az ilyen ezres körül kering, rászántam, működik. (Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ha nem lesz Samsung M110-em, sose javítom meg, mert gépről nem lehet feltölteni, se töltőfejből, de szerencsére a fentnevezett teló fülhallgatója és töltője egyaránt egyezik a Star cuccaival.) Ugyanis itthon kifogytam a telefonból. Nem a mennyiséggel van a baj, azért mindig megy a piszkálódás, de akkumulátor ügyileg nagyon rosszul állok. N95 kidőlt a sorból, W810 se bírt már csak 1 napot, többi meg régi és gagyi.

S5230 meg bír egy hetet is, aztán mégiscsak jobb, mint egy Siemens M35-tel, Nokia 3100-zal rohangászni.

Ha meg már így alakult, akkor meg csak testre szabom már a jobb használhatóság jegyében. Erről olvashattok a következőkben.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények