Sender: Android és iOS képeslAPP

Készítsd egyedi képeslapot a saját fotóidból a telefonodon, a Magyar Posta pedig kinyomtatva kézbesíti azt! – írta: CAB85, 8 éve

Szerintem mindannyian láttunk már előre gyártott, sablon alapján készült képeslapoktól roskadozó polcokat a népszerű nyaralóhelyeken. Küldeni azonban szinte senki sem akar manapság. Pedig biztos sok családtag, rokon örülne egy-egy kedves képnek.

Megfelelő képeslapot találni viszont már nem olyan könnyű, aztán megírni, ami szintén nem olyan egyszerű egy zsúfolt pulton, postán, nyaralás közben. Aztán jön a sorbaállás egy itthoni, vagy külföldi postán, ha nem találtunk postaládát, amibe bedobva ezt le is tudhatjuk.
Létezik erre egy másik megoldás. Alkalmazkodik a mai kor elvárásaihoz, igényeihez, és kihasználja a technika adta lehetőségeket. Csupán internetkapcsolatra, és pár darab sajtburger árára van szükség a bankkártyánkon. Lessük meg, hogy mi is ez.

A Sender applikáció!

Leegyszerűsítve arról van szó, hogy a szinte mindenki zsebében ott lapuló telefonon vagy tableten lévő képekből néhány kattintással egyedi képeslapot küldhetünk az otthon maradtaknak.

Lehetőségünk van többféle díszítőkeret, elrendezés és előre elkészített sablon közül kiválasztani a nekünk tetsző darabokat. Vannak a különböző ünnepekhez, eseményekhez előre elkészített sablonok is (ezek – mióta telepítettem – folyamatosan bővülnek) Illetve, ha jól láttam, sok rendezvényen promótálják is különböző akciókkal, kuponokkal.

A legjobb funkció viszont egyértelműen a saját képeink képeslapként történő elküldése. Akár Instagram segítségével megszerkesztett és elmentett, akár az éppen akkor készített fotónkat küldjük el, az egyedi képeslap garantált. Készíthetünk képaláírást, a hátoldalára üdvözlő üzenetet tehetünk, megadhatunk több címzettet. Készíthetünk egymás után több különböző képeslapot, vagy ugyanazt a lapot „klónozva” egyszerre elküldhetjük minden címzettnek.
A képeslapot kérhetjük borítékban is, úgy nagyobb a meglepetés… Sokkal személyesebb, mint egy Viberen elküldött, vagy a Facebookra feltöltött kép. Ráadásul a képet feldobhatjuk néhány szűrővel (ha kevésnek érezzük, feltölthetünk már előre megszerkesztett képet is) vagy a rendelkezésre álló matricákkal.

A fizetés egyszerű és biztonságos, a már unalomig ismert OTP felület… Egy képeslap ára 499 Ft, a boríték ezen felül 50 Ft-ba kerül. Véleményem szerint ez egyáltalán nem nagy összeg, főleg ha megnézzük néhány helyen az előre gyártott képeslapok árát, no meg a választékát. Egy-egy kellemes darabtól eltekintve siralmas. Legalábbis a saját magunk által elkészítettekhez képest… Ráadásul a Magyar Posta hozza-viszi az elkészített lapokat. A fizetést megelőzően az elkészített képeslapok feltöltésre kerülnek a Magyar Posta tárhelyére, ezután egy nyomda elkészíti a képeslapot, és következik a kézbesítés. A kézbesítés ideje 5-8 munkanap, nem kell elsietni (az általam küldött 7 képeslap 3-6 nap alatt tökéletesen megérkezett). A nyomdai munka igényes, a papírvastagság és minőség szép. Sőt, szebb, mint sok készen kapható lap.

Néhány példa a Kavos-ban (Korfu – Görögország) kapható sablon képeslapok közül (azért van néhány aranyos és jól sikerült képeslap azok között is, de a Senderrel készült képeslapok mégiscsak sokkal személyesebbek), és a Senderrel hazaküldött képeslapok közül.

Töltsétek le, próbáljátok ki, érdemes! A Sender applikációt letölthetitek a Play áruházból vagy az Appstore-ból. A program ingyenes…

Köszönöm, hogy elolvastad!