Sony Xperia SP - Mennyire SuPer?

A Sony idei felső-közép kategóriás modellje mit nyújt az olcsó kínai telefonokkal szemben? – írta: Sordoran, 11 éve

Multimédia

A készülék hardveresen erős darab, így efölött sem lehet egy tesztben elsiklani. A 4.6 hüvelykes HD kijelző adta lehetőségeket kár lenne nem kihasználni, így felmásoltam rá egy HD és egy fullHD filmet is. Másolásnál a Windows 7 kérlelt, hogy konvertáljam át előbb, de én bátor voltam és egy az egyben *.mkv formátumban rámásoltam. A készülék gond nélkül lejátszotta mindkettőt, akadásnak nyoma sincs. Sajnos a gyári lejátszó szegényes, nyelvválasztás és felirat megjelenítés nincs benne, de MX Player-el mindkét problémát áthidaltam.

Játékok szintén nem jelentenek gondot neki, a Real Racing 3 simán fut rajta, ahogy nagyjából bármi, amit rápakolunk. Ilyenkor azért enyhe melegedés tapasztalható, de ez természetes dolognak vehető, mégis csak 1.7 GHz-es processzormagok dolgoznak a kezeink között, egy izmos GPU társaságában. Arra bőven jó, hogy ha el akarjuk ütni az időt egy kis játékkal, ezen tegyük, de aki komoly gamer vérrel van megáldva, keressen céleszközt.

Videó a készülék multimédiás képességeiről:

Zenelejátszó is fontos funkció, amit a Sony saját Walkman lejátszójának formájában kapunk meg. Nem egy túl bonyolult lejátszó, és talán nem is olyan hű, de okos, viszont amit egy átlag felhasználó elvár, azt bőven teljesíti. Ilyen a kevert lejátszás, ismétlés, előadók és címek szerinti sorrendezés vagy keresés. Az éppen futó számra rákereshetünk a neten, vagy kiposztolhatjuk, mit hallgatunk, a Facebookra. Lehet lejátszási listát is készíteni, és az egyes zeneszámok adatait is szerkeszthetjük, vagy letölthetjük a hiányos részeket, köztük az albumborítót is. Amennyiben a lejátszóban vagyunk, az alsó LED sáv a zene ütemére villog, az albumborító uralkodó színének megfelelően, de ez kikapcsolható.

Van az alapprogramok között még TrackID is, ez felvétel alapján azonosítja nekünk az éppen játszott számot, akár rádióból is. Apropó rádió, ez is van, RDS-sel, kedvencek beállításával, a célnak megfelel.

A fénycsíkhoz, avagy a LED-es értesítési sávhoz visszatérve, sokaknál komoly kérdés, mennyire használható. Egész pontosan az MA teszt és egyesek tapasztalata alapján éjszaka nagyon zavaró, túl erős fénye van. Nos, ez igaz, erős fénye van, és ha a fejünknél van, akkor zavarhat is alvásban, DE ezek simán megoldható problémák. Egyrészt kikapcsolhatóak a különböző értesítések, beállítható, miket jelezzen, bár ez nem mindenre megy, és néha nem is jól, ezt javítják remélhetőleg később.

Másrészt okosan kell használni. Legtöbben azért panaszkodnak, mert éjszaka elkezd villogni, ha kapnak egy e-mailt és ettől nem tudnak aludni. Kérdem én, miért gond ez? Nem azért van az értesítési sáv, hogy az ilyeneket jelezze? Ha nem akarsz éjjel e-mailt kapni, kapcsold ki a netet. Szerintem jó ez így, örülök neki, hogy ennyire jól látható, X8-nál több nem fogadott hívást és SMS-t is órákkal később vettem észre, mert az értesítési „pötty” fél percenként villant egyet, ezen meg a látószögem sarkából is észreveszem, ha villan.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények