SteamLink tapasztalatok

Egy jó karácsonyi akció és pár nap információgyűjtés után belevágtam a PC-m konzolosításába. – írta: b., 6 éve

Bevezető

Bizonyára nem vagyok az egyedüli itt az oldalon, aki az idősebb generációt képviseli, de a játékokhoz még mindig erősen vonzódik. Évtizedek óta játszom PC-n és konzolokon, amikből – a családom legnagyobb bánatára – egy kisebb retrógyűjteménnyel is rendelkezem. Szeretem a kényelmet. A kanapén elnyúlva egy-egy jobb platformjátékkal megspékelem az otthoni pihenésem.
Mindegyik konzolnak és játéktípusnak megvan a maga bája és egyedisége. Online FPS játékokat csak számítógépen játszom – jó ideig versenyszerűen is toltam –, de platform-, árkád- (arcade?) és autóverseny-játékokat jobban szeretek konzolon.
Steamen sokszor találok olyan érdekes és izgalmas címeket – főleg indie-vonalon –, amik nem kapnak túl nagy hírverést, de mégis található bennük valami plusz, ami a magamfajta öreg rókát is még képes lekötni.

De itt jön az a fránya DE. Meg kellene oldanom, hogy a PC-játékaimat át tudjam vinni a nappaliban lévő TV-re, ezzel meg tudjam őrizni a konzol nyújtotta kényelmet, és ezt ötvözzem a Steam és úgy általában a PC által nyújtott sokszínű játékvilággal. Ha a PC előtt görnyedek, akkor nem vagyok együtt a családtagjaimmal, mivel a számítógépem egy légtérben van ugyan a nappalival, de el van választva egy kis kiugró fallal, és így a közös légtér ellenére mégis külön vagyunk.
A legkézenfekvőbb megoldás persze egy második gamer PC építése a TV mellé, de miután ezt a feleségem és a családi kasszánk is ellenezte, valamint esztétikailag is otromba lenne, elvetettem az ötletet, csakúgy, mint a 8 méteres HDMI kábel átvezetését a nappalin át. Emellé még ott volt az egér-billentyűzet-kontroller kérdése, amit szintén TV- és PC-távolság-kompatibilisre kellett volna hozni. Akit érdekel, a PC-m adatait megnézheti az adatlapomon.

Szóval így jött szóba a stream és a SteamLink. Legnagyobb félelmem a magas késleltetéstől volt. (Eléggé kényes vagyok erre a több évnyi Quake és Enemy Territory online játék után.)
Második félelmem az átvitt kép minősége volt a vezeték nélküli hálózaton át. Nézzük, volt-e alapja a félelmeimnek!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények