Steelseries 3H v2 - A legkisebb

Pontosabban a legkisebb másodszor, mivel a 3H is átesett a "H" termék családba tartozó fejhallgatók modell frissítési hullámán. – írta: bunfi, 10 éve

Verdikt

Szokatlan irányba próbál nyitni az egyik legnagyobb játékos kiegészítő gyártó. A fejhallgató az olcsóbb árszegmensben foglal helyet a maga 12-13 ezer forintos árával, amely mindenképpen pozitívum.

Hangjára, kihajthatóságára és küllemére nem lehet panasz, azonban funkcionalitására, kényelmére és használhatóságára sajnos annál több.

Összehajthatósága miatt nem érződik annyira elpusztíthatatlannak, mint drágább társai. A dobozból kimaradt hosszabbító elég zavaró, valamint a kábelvég kialakítása (a vastagsága, az Y alakú műanyag, amely kétfelé bontja a kábelt) nagy csalódás az 5H-hoz képest.

A teszt végére sajnos arra a következtetésre kellett jutnom, hogy szegény 3H a nem oda figyelés és a körülmények áldozata lett!
A számítógépes és a mobilos felhasználás eltérő követelményeket támaszt az azt kiszolgáló eszköz felé. A rövid kábel mobilos használat esetén komoly előny, nem kell a hosszú kábelt feltekerve a zsebünkbe gyömöszölni, viszont amiatt, hogy kimaradt a hosszabbító kábel a csomagból a számítógépes felhasználás csorbult.

Hasonlóan a fentiekhez, a kisméretű kosár és a fülre támaszkodó kagyló a hordozhatóságot könnyíti, viszont egy 3-4 órás játéketap végére már kifejezetten vágyódtam az után, hogy kis pihenőt adjak a fülkagylómnak.

A termékpalettán való pozicionálása is érdekes, mivel a Flux személyében már van kifejezetten utcai felhasználásra szánt fejhallgató, amely trendibb kinézetű és jobban is funkcionál ebben a szerepkörben, viszont jóval drágább is.

Emellett ott van még a Flux in-ear változata is, amely ugyan nem a fejhallgató a kategóriában versenyez, viszont azt legalább tényleg használják a profik is, a hallásvédő alatt, amely a közönséget hivatott kizárni a versenyeken.

Összességében nem kifejezetten rossz fejhallgató, viszont az idegesítő tervezői hanyagságok, valamint az, hogy nem igazán találja a szerepkörét, eléggé lerontja az összképet.

Ha mindenképp inkább a mobillal szeretnénk használni, akkor válasszuk a Fluxot, még ha majdnem kétszer annyiba kerül is. Ha pedig inkább a játékokra használnánk, akkor ott van alig kétezer forinttal drágábban a 4H, ami sokkal jobb választás a számítógépes játékokhoz.

Azóta történt

  • AKG K450 és K550

    A két fejhallgató vásárlásával nem lőttem mellé: a kisebbik utcára, munkahelyre, nagyobbik számítógép mellé ideális.

  • Hama uRage Explode Evo bemutató

    Megfizethető ár, kényelmes viselet, kellemes hangzás. Ezek nem a gamer headset jellemzői?

  • CM Storm Sonuz

    Futurisztikus megjelenése és nagy mérete ellenére nem lehet rá panasz a Cooler Master mikrofonos headsetjére.

Előzmények