4,1"-es Bluetooth autórádió $40-ért

Vajon mit nyújt egy kínai autórádió az ársáv aljáról? A Su-4018 a tolatókamerát is támogatja, de milyen a hangja? – írta: TaaT, 8 éve

Használat

A főmenüből érhetjük el az alábbi funkciókat:

- FM rádió
- Zenelejátszás
- Filmnézés
- Fényképek böngészése
- USB/SD háttértár böngészése
- Óra megjelenítése
- Aux bemenet
- Beállítások

A beállítások rész elég szegényesre sikeredett, összesen ezek közül választhatunk:

- Nyelv kiválasztása
- Product info
- Factory default
- Video output (PAL/NTSC)
- Gomb háttérvilágítás színe (random, zöld, piros, kék, sárga, lila, fehér)

A kijelző

Kellemesen csalódtam benne, sokkal rosszabbra számítottam. Szépek a színek, jó a fényerő, a kontraszt. A betekintési szög is teljesen elfogadható felülről nézve. A felbontása a kezelési útmutató szerint 440x240 pixel. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy nem érintős, úgy nem kéne a gyenge minőségű gombokat nyomkodni.

A hang

Ebben sajnos átlag alatt teljesít a fej, a mélyek nem szépek és nagyobb hangerőn torzítanak, magas nincs sok. A legtöbb gyári fej ennél jobban szól.

FM rádió

3x6 FM állomás eltárolására van lehetőségünk. A vételi érzékenysége átlagos, lesz olyan gyengébb adó, amit esetleg nem talál meg. RDS és egyéb információs szolgáltatást nem támogat.

MP3 lejátszás

Sajnos nem ismeri fel a könyvtárakat, így az összes zenét ABC sorrendbe ömlesztve rendezi. Ez főleg akkor zavaró, ha az albumokban a számok úgy vannak elnevezve, hogy 01_ 02_ 03_, stb. Ilyenkor egymás után jönnek a különböző egyes sorszámú zenék, aztán a kettes és így tovább.

AUX bemenet

Ha külső műsorforrásról (telefon, MP3 lejátszó, stb.) szeretnénk zenét hallgatni, arra is van lehetőség, a készülék rendelkezik 3,5 mm Jack AUX bemenettel.

Filmlejátszás

Ezen kicsit meglepődtem, röccenés nélkül viszi az 1080p és 720p felbontású videókat, legyen az MKV, MP4 vagy WMV. Pedig SD-nél nagyobb felbontású tartalmat felesleges lenne rajta nézni a kijelző korlátai miatt. Mondjuk így nem kell SD-be letölteni a filmeket és sorozatokat, ha már HD-ban megvannak. Feliratokat kezel, audio csatornát viszont nem lehet rajta váltani. Filmbe beletekerés egész jól működik, a next gombot lenyomva tartva egyre gyorsuló lépésekkel teker, míg végül kb. 5-10 másodperc alatt áttekerhetünk az egész filmen.

Bluetooth

A párosítás pofonegyszerű, bekapcsoljuk a telefonunkon a Bluetooth-t, GBT-CARKIT néven fogjuk megtalálni, rábökünk és már csatlakoztunk is. Zenét játszhatunk le a telefonunkról, vagy hívásokat fogadhatunk, kezdeményezhetünk. Felvenni és lerakni a hívást a next és prev gombokkal kellene, de ez sajnos nem működik valamiért, ezt a műveletet a telefonon kell elvégezni.

Tolatókamera

A videó bemenetre csatlakoztatott tolatókamera képét képes automatikusan megjeleníteni, ha a tolatóradar jelét bekötjük az ISO csatlakozó megfelelő kábeléhez, de ezt sajnos tolatókamera híján nem tudtam kipróbálni.

Továbbá képes még az USB csatlakozón keresztül az eszközök töltésére is 5V-tal.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!