Szkájlék most már Ryzsen élnek!

Egy hosszabb PC nélküli időszak után az új gépet raktam össze. Vigyázat, szókimondó szövegek! – írta: JanR, 6 éve

Indíttatás

Lehetne kezdeni egy történetet, elmesélést hosszan, elnyújtottan, hogy az ember már az elején megunja az egészet, de nekem nem ez a célom. Így bele is vágok az eposzba, a drámai lírába! Nem lesznek üres mondatok, teljesen felesleges bekezdések, véget nem érő... – jó, kösz, elég lesz.

NA SZÓVAL!

Az egész ott kezdődik, hogy az előző gépem ([link]) bő 1,5 évvel ezelőtt teljesen szétbontottam, majd eladtam, mondván, hogy én ebből már kinőttem, nekem ez minek.. Ennyi időnek kellett eltelnie, hogy bebizonyosodjon az ellenkezője. Próbáltam a PC-t helyettesíteni egy PS-sel, majd az jó lesz játszani, minden másra meg ott a laptop, és a Mastercard. De valahogy csak hiányzott még valami... rádöbbentem arra, hogy nekem a PC-vel nem a játék, meg maga a gép használata a kikapcsolódás, hanem az, hogy időnként szétszedem, összerakom, variálok rajta valamit, akármennyire is nyűgös a dolog. Így újra nekiestem egy gép összerakásának.

Az első és legnagyobb dilemmám kapásból ott kezdődött, hogy milyen platformot építsek - bár ezt a címből nagyon nehéz kikövetkeztetni - az AMD Ryzenje lett a befutó. Különösebb oka ennek nincs, olvastam teszteket, néztem az árakat, szimpatikussá vált, valamint hajtott a kíváncsiság, mivel az utolsó AMD-s gépem egy Barton 2500+ volt.

Megvolt az irány, oké, de mégis melyik procit vegyem akkor meg. Osztottam, szoroztam, hánytam, vetettem (rizsát) a dolgot és arra a következtetésre jutottam, hogy az a kis ezeroccá' iksz teljességgel elegendő példány lesz számomra. Legalábbis aszittem'.

Itt még nem sejtettem, hogy döcögősen indul az egész barátság. Na de a meglepetést nem lövöm le, hiszen miről írnék akkor? Bár mondjuk, a katicák párzási szokása még érdekel... hm.

A következő oldalakban néhol nyers, néhol idegesítő lesz az írásmódom, ezt megfűszerezem egy kis nem hozzáértéssel, de suckember nem jön zavarba, mert mindenhez IS ért! Jó szórakozást!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények