Testnevelésóra - a felesleges rossz?

Milyen egy mai testnevelésóra? Milyennek kellene lennie? Ezekre a kérdésekre próbálok meg válaszolni. – írta: Wa2x_, 11 éve

Összegzés

Összegzés

Most kanyarodnék vissza oda, amit az első oldal alján abbahagytam. Tanári pálya kontra hobbi. Szeretnék valamelyik mobilkommunikációs cégnél kikötni és ott karriert csinálni. Komoly fejtörést jelentett nekem ez az elmúlt hónapokban. Mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya is, a pénz pedig nagy úr. Bármelyiket is választom, rossz döntést nem hozhatok, bár nyilván így nem tűnök már olyan elkötelezettnek és hitelesnek, hisz az előbb regéltem itt a rossz dolgokról és a változtatni valókról a testneveléssel kapcsolatban, most meg már nem is akarom az egészet; hát, magam sem tudom. :) Az biztos, hogy ezen a hozzáálláson és kialakult helyzeten változtatni kell.

Kedves szülök, leendő szülök, épp iskolások. Próbáljuk meg ezt a szemléletet belecsempészni a mindennapokba. Próbáljunk meg olimpiát nézetni a sok értelmetlen és nem gyereknek való mese/film helyett, sportközvetítéseket, meccseket.

Szeressék meg a sportot, szerezzenek példaképeket, akik elég motivációt adnak nekik ahhoz, hogy felkeljenek a számítógép elől. Neveljük őket úgy, hogy a testnevelés nem egy szükséges rossz és ami még jobb lenne: sportoljon együtt a család, sportoljon a gyerek csapatban. Egy csapat hatalmas összekovácsoló erővel bír, nem mellekésen jótékony hatásai tudományosan bizonyítottak.

Legyen az alap- és felsőoktatás sportja érdekünk és örömünk!

Köszönöm, ha elolvastad!

Ezzel a cikkel nem az a célom, hogy bárkivel is megszerettessem a testnevelést vagy az úszást, vagy a kötélmászást stb. A cél az volt, hogy ismertessem a jelen helyzetet, kicsit értékeljük át a dolgokat és legyünk nyitottabbak rá. Talán a jövőben megreformálódik ez is az új tanárgenerációval. Reméljük. Belátom ez egy ilyen oldalon nem épp központi téma, de megpróbáltam. Talán senki nem lett kevesebb tőle.

Wa2x_

Azóta történt