ThinkPad Edge E430 - az olcsó öltöny

Ha azt látjuk egy notebookon, hogy „üzleti kategória”, akkor az biztosan mindig minőségi...? – írta: Dr.Byte, 12 éve

Külső

Kijelző

Egy 14"-es fényes kijelzőről beszélünk, ami 1366x768-as (WXGA HD) felbontással rendelkezik. Semmi korszakalkotó, azon kívül, hogy található rajta egy nagyfelbontású (720p) webkamera.

Billentyűzet

A (szigetes) billentyűzettel semmi bajom nem volt, mivel elég masszívnak bizonyult. A borítás, erősebb nyomást követően sem hajlott meg, illetve egyáltalán nem jelentkeztek zavaró hangok (csattogás/kattogás) használat közben.

A billentyűzeten található egy TrackPoint is, ami az E430-as modellnél (sajnos) különösen nagy szerepet játszik. (A továbbiakban erre is kitérek majd)

Touchpad

Lévén, hogy egy „üzleti kategóriás” gépről van szó (fájó szívvel kezdem így a mondatot) a touchpad kell(ene), hogy a gép legprecízebb része legyen.
Nos, jelen esetben ez nagyon nincs így. Olyannyira nincs, hogy öt perc használat után már-már kezdtem enyhén ideges lenni. Ez azért történt így, mert abszolút használhatatlannak éreztem a felületet: a kurzor össze vissza ugrált, hiába állítottam az érzékenységen és a gyorsaságon, semmi sem változott, vagy csak nagyon minimálisan.

Egy szó mint száz, nem találkoztam még ennyire igénytelen touchpaddel. Itt jön a képbe a már említett Track Point, amit ugyan nem tudunk perceken belül megszokni, de egy ilyen „gagyi” touchpad mellett igazi megváltás.
Arra is sikerült rájönnöm, hogy miért ugrált a kurzor össze-vissza. Nos, én személy szerint azt szoktam meg, hogy miközben touchpaddel dolgozom, az egyik ujjam mindig valamelyik klikk billentyűn van, a másikkal pedig a kurzort irányítom. Esetünkben az a helyzet, hogy a klikk billentyűk is reagálnak az érintésre, ezzel jócskán összezavarva az irányítást...

Portok/Egyebek/Hang

- 3x USB 3.0
- 1x USB 2.0
- 1x VGA DB-15
- 1x HDMI
- 4-in-1 kártyaolvasó (MMC, SD, SDHC, SDXC)
- Realtek® RTL8111F Gigabit LAN
- Bluetooth 4.0

Ami a hangot illeti, hallottam már szebb laptop hangzást is, de ennek ellenére nincs okom panaszra. A hangszórók teljesítménye 2 Watt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények