ThinkPad W701-W700

Akkor vegyél ilyet, ha ThinkPad rajongó vagy, van elég időd, pénzed, türelmed és nem gond, hogy 5 kilót kell cipelni. – írta: joeetm, 7 éve

Külsőségek

A "classic" ThinkPad vonalat ismerve, akár azt is lehetne mondani, hogy aki egy gépet látott, az látta mindet (mondjuk én amit láttam legújabb gép, az egy X230, ha jól emlékszem, szóval ez fenntartásokkal kezelhető, de a T60-tól a W701-ig szerintem elhanyagolható a dizájnbeli különbség). Ez alól a W701 sem kivétel, mondhatni a "stílusjegyek" ugyanazok, mint elődein. Kívülről egy nagy szürke-fekete tömb, amit a fedlapon csak a ThinkPad logo, és a fém zsanérok törnek meg.

(Elnézést a minőségért, de a gép(ek) tetejéről sehogy sem sikerült jobb képet készítenem.)
A bal oldalon a W701, a jobb oldalon a W700 teteje látható.
A fedlapról még annyit, hogy a szokásos gumis borítás van rajta, viszont majdnem az egész egy nagy rollcage felületkezelve, csak a felső ~2 cm-es csík a műanyag.

A gépet körbejárva, az előlapon megtalálható a fejhallgató és a mikrofon Jack-csatlakozója, egy SD-kártya olvasó, illetve a vezeték nélküli eszközök kapcsolója. Itt azért csak egy kép van, mert innen nézve a két gép megegyezik.

A bal oldalon a két merevlemez takarólapja, egy USB3-as csatlakozó, egy eSATA-USB2 kombó csatlakozó, illetve egy 1394 csatlakozó található, a sort a processzor szellőzése zárja. (Felső a 701, alsó a 700, a 700-on csak 2 sima USB csatlakozó van.)

A jobb oldalon három USB csatlakozó, egy RJ11 port, ha van, akkor a Wacom-toll helye, a DVD-meghajtó, majd a videokártya szellőzése követik egymást sorban. (Felső a 701, alsó a 700.)

A gép hátulján a két szellőzőrács között helyezkedik el a töltőcsatlakozó, a RJ45 port, illetve egy DVI, egy VGA, és egy DisplayPort csatlakozó.
A gép alján a dokkoló csatlakozója, az alsó RAM slotok fedőlapja található, illetve az akkumulátor is itt helyezkedik el alapesetben, de én azzal nem rendelkezek. (Felső a 700, alsó a 701.)

A kijelzőt felnyitva is a szokásos ThinkPad vonalon maradunk, a gépben a billentyűzet pont olyan, mint az elődökben (t60-t500-w700 vonalon biztosan csereszabatos), csak jobb oldalon kiegészült egy numpaddal, ami alkatrész-szempontból külön egységként funkcionál. A palmresten maradva megtalálható még az ugyancsak megszokott trackpad és gombjai, illetve még az ujjlenyomat-olvasó is viszonylag elterjedt kiegészítő, viszont a kettő között itt még található egy digitális rajztábla is [Wacom], illetve további opció lehetne egy színkalibráló, de azt sajnos nem tudtam átköltöztetni a W700-ból. A billentyűzet fölött egy viszonylag széles csík van a hangszóróknak elkülönítve rácsos műanyag borítással, szerintem közel ugyanazok a hangszórók vannak benne, mint egy t500-ban, legfeljebb itt más az elhelyezés. A kijelző viszonylag nagy káváján található alul a szokásos állapotjelző sor, felül pedig a webkamera, illetve a dupla thinklight billentyűzetvilágítás.

Itt pedig a belbecs látható, annak minden jóságával és gonoszságával.
A képek végére érve, ha alaposan megfigyelitek, szinte ugyanaz a 2 gép, a kedves lenovo-s mérnökök mégis megoldották, hogy az alkatrészek többsége ne legyen csereszabatos. Amit biztosan tudok, hogy mégis, az a palmrest, benne a Wacom táblával (viszont a szalagkábel amin az ujjlenyomatolvasó-színkalibráló-trackpad hármas található már nem), illetve a CPU-VGA páros ventilátorai, de maga a hűtés nem.
A végére idebiggyeszteném hogy a gépek súlya ~4 kg, illetve a töltő ~1 kg, csak a móka kedvéért.
A külsőségekről szerintem ennyi elég volt, jöhetnek a benchmarkok, technikai adatok, mindenkinek, aki ezeket szereti :D

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények