Ticwatch 2 – ments meg

Funkciók tekintetében a Ticwatch 2 a tökéletes edzőtárs, de néha szó szerint életmentő is tud lenni. – írta: bloggiold, 7 éve

Külső, kijelző

A Ticwatch 2 formatervének megalkotása egy díjnyertes skandináv tervező, Mika Nenonen nevéhez fűződik. A feladat jól sikerült, egy elegáns és egyúttal sportos megjelenésű, klasszikus karóra lett a végeredmény. Az óraszerkezet kiterjedése 42×42×11,9 milliméter, súlya 44 gramm, viselése abszolút kényelmes, nem kellemetlen órák, sőt napok után sem. A ház eloxált alumíniumból készült, hibátlan összeszerelési minőséggel, IP65-ös védelemmel, vagyis teljes mértékben védett por ellen és kisnyomású vízsugár ellen is védve van minden irányból.

Bal oldalon egy többfunkciós gomb található. Egyszer megnyomva a képernyő ki- és bekapcsolható, de a képernyő ébresztése kiváltható a dupla koppintással, a kikapcsolása pedig az óra tenyérrel történő letakarásával. A gombot nyomva tartva a következő funkciók érhetők el: energiatakarékos mód, csukló mód (csak az idő, lépésszám és a pulzus jelenik meg), képernyőmentés, leállítás, újraindítás, az óra adatai és végül a gyári beállítások visszaállítása. Jobb oldalra került egy láthatatlan, érintésérzékeny csík (Tickle), amivel lehet görgetni, kijelölni, nagyítani, hangerőt állítani, a képernyő érintése nélkül.

A hátlap felső részén a hangszóró, középen a pulzusmérő szenzor, lent a mikrofon található. A szíj szilikonból készült, gyors zárral van rögzítve, nagyon egyszerűen cserélhető, fogásra kellemes, egyáltalán nem merev, jól igazodik a csuklóhoz.

Az érintőkijelző 1,4 hüvelykes, 400×400 felbontású, 294 ppi pixelsűrűségű OLED panel, azaz szépek a színei és jók a betekintési szögek. A kijelző üvege Sapphire zafírüveg, így a karcok miatt sem kell aggódnunk. Erős napsütésben is jól látható, már közepes fényerőn is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Kospet Prime SE - a legkisebb óriás

    Az androidos okosórákat sok kritika éri az üzemidő miatt, de ebben egy sosem látott nagyságú akku került.

  • Karóra upgrade

    Azaz hogyan készítsünk olcsó, „eldobható”, de valóban vízálló órát fillérekből, otthon?

  • Lenovo Watch 9 – hibrid legenda

    A PC-s területen népszerű gyártó a viselhető eszközök egyre bővülő piacán is szerencsét próbál hibrid órájával.

Előzmények