UHANS i8 – a jelen és a jövő

Az i8 a megfizethető árú telefonok új játékosa, mely a jelen és a jövő legmarkánsabb mobilos trendjét követi. – írta: bloggiold, 6 éve

Külső, kijelző

A külső megalkotásakor a cél egyértelmű volt, a nagynevű S8 „tökéletes” másolatának összehozása. A legkevesebből kihozni a legtöbbet, de nem a sajnos megalapozott „ócó, kici kínai” szemlélet szerint! Felejtsük el a múltat, a 2017-es évben már elkezdődött a nemzetközi szemléletváltás, évről-évre jobb termékeket állít elő a kínai gazdaság. Ezt bizonyítván, a legtekintélyesebb londoni gazdasági-üzleti elemzőcég, a Centre for Economics and Business Research (CEBR) szerint, az Egyesült Államok és Kína 2030-ban cserél helyet a legnagyobb gazdaságok globális ranglistájának első két helyén, ami az ismert és ezért túlárazott márkák bukását is előrevetítheti.

Az UHANS i8-at meglátva azonnal déjà vu érzésünk támad, ami nem a véletlen műve. A 152,7×71,8×10 milliméteres dimenziókkal és 205 grammos tömeggel rendelkező készülékház összeszerelési minősége hibátlan. Az üveg elő- és hátlap eleve nagyon minőségi kisugárzást ad a gyönyörűségnek, plusz ott van még a cinkötvözetből, CNC megmunkálással készült keret, ami még rátesz erre egy lapáttal.

A 2.5D kialakítású előlap ékessége egyértelműen az 5,7 hüvelykes, 1420×720 pixel (HD+) felbontású IPS megjelenítő. A 282 ppi pixelsűrűségű, LG gyártmányú, INCELL technológiás panel, ha nem a saját szememmel látnám, el sem hinném, de köröket ver a referencia készülék Mi A1 és az előtte szintén e célból használt Redmi Note 3 SE telefonokra. A színek tényleg bámulatosan szépek, a fényerő, valamint az érintésérzékenység remek és akkor a csaknem száznyolcvan fokos betekintési szögről nem is beszéltünk.

A kijelző alatt nincs semmi, hiszen a személyre szabható vezérlőgombokat virtuális formában érjük el. Felül egy zöld színű értesítési LED, fény- és távolságérzékelő szenzorok, beszédhangszóró és az előlapi kamera fedezhető fel. A készülék felső élén a SIM-tálca, jobb oldalon a bekapcsológomb, lent a multimédiás hangszóró, az USB Type-C csatlakozó és a beszélgetési mikrofon, bal oldalon pedig a hangerőszabályzó billentyűk találhatóak.

A hátlap nagyon jól néz ki, de elképesztő módon gyűjti az ujjlenyomatokat. A példaképpel ellentétben az ujjlenyomat-szenzor, amely 7/10-es találati aránnyal dolgozik, jó helyre került és bónuszba kapunk még dupla hátlapi kamerarendszert is, mert az annyira (nem) jó.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Maze Alpha - feltámad a vadnyugat

    Egy új gyártó igen erős ajánlata a keret nélküli kijelzős mobilok világában, mely sok felhasználónak lehet jó választás.

  • MEIZU M5c – vitathatatlan

    A fiataloknak szánt, olcsó, korrekt tudású készülék joggal pályázik a belépőszintű telefonok királya címre.

  • Ulefone T1- támadás

    Megnyerő külsővel, szinte hibátlan belsővel támadja a nagynevű gyártókat az Ulefone alacsony árú zászlóshajója.