Ulefone Armor 5 – a jóképű terminátor

Az első szenzorszigetes survivor telefon érdekes, de van benne ráció és összességében egész jó a végeredmény. – írta: bloggiold, 5 éve

Hardver, szoftverezettség

Az Ulefone Armor 5-ben lévő MediaTek MT6763V (Helio P23) chipset már jól ismert kiforrott darab. A 16 nanométeres csíkszélességű MediaTek ARMv8-A architektúrájú processzorban nyolc darab Cortex-A53 mag működik. A kétklaszteres konfigurációban négy darab magas (2 gigahertzes) és négy darab relatíve alacsony (1,5 gigahertzes) órajelű mag dolgozik. Az integrált grafikus meghajtó szerepét egy 700 megahertzen ketyegő ARM Mali-G71 MP2 GPU tölti be. E mellé kapott 4 gigabájt RAM-ot, hogy azért a programok futtatásával se legyen gond.
Belső tárolóegységből 64 gigabájt áll rendelkezésünkre, amiből 55 gigabájt használható fel, viszont akár egy 256 gigabájtos microSD-t is gond nélkül bepattinthatunk, bár így az egyik SIM kártya használatáról le kell mondanunk.

A benchmark tesztekben a MediaTek MT6763V kicsit lemarad a Cubot King Kong 3-ban lévő szintén Helio P23, de MT6763T lapka mögött. Az alapvető funkciókat ennek ellenére nyers egyszerűséggel teljesíti a készülék. Komolyabb grafikai igényű játékkal is elboldogul a technika, ha a szükség úgy hozza, de ez nem ,,gamer” telefon, amit játékokra hegyeztek ki. A belső tárhely sebesség ellenőrzésekor az AndroBench alkalmazás szekvenciális olvasási sebességre 296,7 MB/s, a szekvenciális írásra pedig 242,33 MB/s eredményt hozott.

Az Android 8.1 Oreo szoftver semmilyen extra, felesleges applikációval nincs terhelve és abszolút naprakész, a pár nappal ezelőtt érkezett biztonsági frissítéssel. A komplett Google-szoftvercsomag és az alapvető rendszerprogramok mellett csak egy OutDoor Toolbox néven futó programgyűjteményt kapunk, tele hasznos kellékekkel, mint például iránytű, zseblámpa, vízmérték, nagyító, riasztó, vagy szögmérő.

A tiszta Android-élményt egy kicsit felturbózták, van DuraSpeed az előtérben futó appok felgyorsítására, valamint a Beállításokban az ikonok színesek lettek. A plusz opciókat az Intelligent assist menüpontba csoportosították. Az ujjlenyomat-szenzor megnyomásával hívást fogadhatunk, fényképezhetünk, képernyőmentést készíthetünk vagy a kezdőképernyőre ugorhatunk, illetve rövid érintéssel vissza léphetünk egy menüt. A bejövő hívást némíthatjuk a telefon lefordításával és a bejövő hívást felvehetjük a telefon fülünkhöz emelésével. Magyar nyelv azonban kimaradt ebben az okos funkciókat tartalmazó menüpontban.
Az ujjlenyomatos védelem mellett az arcalapú feloldást is rendelkezésre áll, amely jól működik, gyorsan felold (0,2s), egy rólam készült fényképpel nem tudtam átverni és az olvasószemüveg sem fogott ki rajta.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények