Ulefone Armor 5 – a jóképű terminátor

Az első szenzorszigetes survivor telefon érdekes, de van benne ráció és összességében egész jó a végeredmény. – írta: bloggiold, 5 éve

Kamerák, multimédia

A telefon hátlapjára két kamera került, az elsődleges modul 13 megapixeles, f/2.2 rekeszértékű, a másodlagos szenzor, amely az előtér és a háttér elkülönítésére szolgál, vagyis a bokeh effektust biztosítja, 2 megapixeles. Igény esetén a rendszer 16 illetve 5 megapixelre skálázza fel a felbontást. Mi inkább ne igényeljük ezt az opciót és a valódi háttérelmosást is felejtsük, mert csak szoftveres trükk az Armor 5 esetében.

Szelfizni is lehet nem meglepő módon, bátran mosolyogjuk bele az előlapon található 8 megapixeles f/2.4 rekeszértékű kamerába, amelynek az interpolált felbontása 13 megapixel. Videót rögzíteni Full HD felbontásban lehetséges, 30 fps sebességgel, MPEG-4 formátumban, jó kép- és hangminőségben.

Az alábbi tesztképek születtek a hátlapi és az előlapi kamerával, automata módban, alapbeállításokkal, esős kissé borús időben.

A képek teljes méretben, valamint további fotók itt láthatóak.

A képminőséggel lényegében elégedettek lehetünk ebben a kategóriában. Jó a dinamikatartomány, a vonalélesség, nincsenek kiégett részletek, talán a sarkoknál gondolja túl a helyzetet az algoritmus és néha a színek sem természetesek. Az éjszakai képek esetében azonban már elvérzik a technika.

Nem mondanám, hogy túlságosan izgalmas lenne a szoftveres oldala a kamerának, de amit ebben az ársávban kell, azt tudja. Van Panoráma mód, Arcszépség, SLR (bokeh), akadnak filterek és természetesen HDR mód is.

Sokak örömére található a készülékben RDS-információk megjelenítésére képes FM-rádió is, így nem vagyunk rákényszerítve az online zenehallgatásra. Az elhangzott műsorokat akár fel is vehetjük. A zenék lejátszására gyárilag a Play Zene szolgál. A multimédiás hangszóró, de legfőképpen a fülesre kimenő hangminőség remek, köszönthetően a minőséget javító AW8736 audio chipnek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények