Ulefone Gemini 4G – a lényegre fókuszál

Januárban mutatta be az Ulefone első olyan telefonját, amelynek képességei a fotózásra lettek kihegyezve. – írta: bloggiold, 7 éve

Bevezető, tartozékok

Pár évvel ezelőtt még igencsak ritkaságnak számítottak a dupla hátlapi kamerával rendelkező okostelefonok. A helyzet azonban megváltozott, bőséges a kínálat ezen a téren, ami nekünk, felhasználóknak nagyon jó, de sajnos nagyon kevés az olyan közöttük, amelyek ára általános mércével mérve is megfizethetőnek számít.

A „kettő jobb mint egy”-vonatra felültek a kisebb gyártók és az alacsonyabb árkategóriába is elhozták az utóbbi időszak egyik legmarkánsabb mobilos trendjét, a dupla hátlapi kamerát. Az Ulefone shenzheni OEM vállalat, a B-brandet erősíti, 11 évvel ezelőtt kezdte meg a működését, Európában egyre ismertebbek, rendszeres résztvevői a barcelonai Mobil Világkongresszusnak (Mobile World Congress – MWC) is.
A hátlapi két szenzort mindenki máshogyan használja, a Huawei monokróm felvételekre, az LG széles látószögűre, az Apple közeli felvételekhez. Az Ulefone ezt a sokféle megközelítést egyetlen mobilban kombinálta.
A fő munkát jelen esetben a 13 megapixeles egység végzi el, az 5 megapixeles kiegészítő fénylesőt pedig az extra trükkökhöz veti be a rendszer.

A kamerás képességekről majd később, inkább nézzük meg, mit tartogat nekünk az Ulefone Gemini 4G doboza.

A csomagolásra egy rossz szavunk nem lehet, a fehér kartondobozon jól kiemelték, mire is lett kihegyezve a telefon. A Gemini feliraton a két i betűre pontként helyezett kamera szimbólum is erőteljes utalás, itt bizony egy két hátlapi kamerás mobil fog szembenézni velünk a fedél leemelése után.
A belbeccsel sincs gond, kifejezetten tisztességes a doboz tartalma, 1,5 amperes töltőfej, microUSB-kábel, egy szilikon tok, némi leírás, valamint egy kijelzővédő üvegfólia és egy SIM-tű lakik a telefon alatt. Egy fólia gyárilag is van az előlapon. Headset szerencsére nincs, amit ebben az árkategóriában szokás a telefon mellé csomagolni, az általában kerülendő kategóriába tartozik.

Külön kitérnék egy nekem nagyon tetsző plusz tartozékra. A lenti képen látható, a telefon hátlapjára egyszerűen és gyorsan rögzíthető tartóra. Hasznos kis találmány, jól jön egy hosszabb telefonbeszélgetés alkalmával, mert biztos fogást nyújt, vagy filmek nézésekor praktikus kitámasztóként szolgál.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények