Ulefone Gemini 4G – a lényegre fókuszál

Januárban mutatta be az Ulefone első olyan telefonját, amelynek képességei a fotózásra lettek kihegyezve. – írta: bloggiold, 7 éve

Külső, kijelző

A fémből készült Ulefone Gemini 154,5 x 76,8 x 9,1 milliméteres méretekkel rendelkezik, és egészen pontosan 185 grammot nyom, ezzel se nem könnyű, se nem kicsi. A CNC vágással és szemcseszórással polírozott készülékház nemcsak képen, de élőben is nagyon dögösen néz ki. Az unibody készülékház összeszerelés minősége hibátlan, jó kézbe venni, bár egy picikét csúszós a felülete.

Az előlapon terpeszkedik a Sharp által szállított, Gorilla Glass 3 üveggel védett, 5,5 hüvelykes, 1080 x 1920 pixel felbontású panel, ami a maga 401 ppi-s képpontsűrűségével egész éles képet alkot. Az érzékenysége jó, maximum öt ujjat képes rendesen kezelni, a betekintési szöge viszont közepes, oldalról nézve jelentősen csökken az egyébként meglepően kellemes fényerő. A megjelenítés egész jól testre szabható, a MediaTek-féle MiraVision segítségével lehetőségünk van állítani a kontraszt, a telítettség, a fényerő, valamint az élesség értékeit, és a színhőmérséklet is beállítható.

Az előlap terjedelmes részét a 2.5D-s 5,5 hüvelykes, LTPS (low-temperature polycrystalline silicon, azaz alacsony hőmérsékletű polikristályos szilikon) kijelző foglalja el. A FHD kijelző képes megjeleníteni a színskála 96%-át (NTSC), ami tökéletes látványt eredményez minden fényviszonyban, legalábbis a marketingszöveg szerint, ez hellyel-közzel igaz.

Felül találhatjuk a távolság- és fényérzékelő szenzorokat, a beszédhangszórót, valamint az 5 megapixeles előlapi kamerát. Érthetetlen módon az értesítési LED kimaradt, komolyan nem értem, miért kell ezen a pár dolláros mütyürön spórolni. Lent mindössze egy fizikai ujjlenyomat-olvasós programozható home gombot találunk, nincsenek mellette kapacitív gombok. Az igény szerint ki-be kapcsolható és testre szabható virtuális billentyűk az IPS paneltől lopnak maguknak helyet.
Az általános gyakorlattól eltérően, itt a bal oldalra helyezték a hangerőszabályzó és bekapcsoló gombokat, ami elsőre szokatlan volt, de pár nap eltelte után nem okozott gondot.
Jobb oldalon a dedikált kameragomb van középpontban, felette a SIM-tálca található.
A hátlapon felül a 13 megapixeles elsődleges kamera, alatta egy dupla LED-es villanó, majd a másodlagos kamera és középen az ulefone felirat zárja a sort.

Alul középen csak a hagyományos microUSB port, balra tőle a mono hangszóró, jobbra pedig mikrofonnyílás található, a 3.5 mm-es jack csatlakozó pedig fentre került.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények