Ulefone Tiger - kölyök tigris

Dél-kínai gyártó idén októberben mutatta be fémházba bújtatott kis tigrisét, az Ulefone Tiger 4G személyében. – írta: bloggiold, 7 éve

Bevezető, tartozékok

Sencsen vagy ismertebb nevén Shenzhen, a világ egyik leggyorsabban fejlődő városa, valamint az ország legforgalmasabb kikötője és a telefongyártás fellegvára is egyben. Kína déli részén a metropolisztól távol, él a hat tigrisfaj közül a legritkább és legveszélyeztetettebb a Panthera Tigris Amoyensis vagyis a dél-kínai tigris. Ez az írás a Carnivora (ragadozók) rendjébe és a Felidae (macskafélék) családjába tartozó faj bemutatásáról fog szólni. Na, jó, ne ijedjen meg senki sem, vicceltem. A cél természetesen egy telefon bemutatása és remélhetőleg minél több olvasó becserkészése lesz.

Szokás szerint engem ért a megtiszteltetés, egy kolléga megkért, szerezzek be megfizethető áru telefont karácsonyra, amit nem kell naponta töltögetni. A telefon ingyen legyen, vagy annál kicsit olcsóbban. Kedves barátom, ez Mission: Impossible (lehetetlen küldetés), vagy mégsem? Olyan bizonytalan vagyok. Két hét múlva 43 darab Mátyás király fejében megérkezett egy papírdobozba csomagolva. Nem, ez nem egy eredeti 1942-es Panzerkampfwagen VI Tigris (Argo 2 film). Ez kérem az Ulefone Tiger 4G, melynek levadászásához 109 USA dollárt kellett a GearBest.com kasszájánál befizetnem, ami a járulékos költségek megfizetése után 43000 Ft. Áll az alku, írhatok tesztet a cicusról? A válasz: igen, de a fa alatt ott legyen.

Már írtam az Ulefone-ról itt, így nem volt számomra ismeretlen. Kihalástól nem kell félnie a 2006-ban alakult OEM gyártónak, az eladásaik elég jól alakulnak, folyamatosan jönnek ki új telefonokkal, és a fontosabb szakmai kiállításokon - mint amilyen például a Mobile World Congress - jelen vannak.
A mai mobiltelefonok üzemideje sokszor hagy némi kívánnivalót maga után. Ezt a gyártók általában szoftveresen próbálják korrigálni, különböző energiatakarékos üzemmódokkal, vagy pedig feláldozzák a lapos dizájnt, és inkább egy vastagabb készülékházba egy jóval nagyobb kapacitású telepet applikálnak be.
Jelen esetben a magnézium-alumínium házba, ami nem unibody, tehát a fém hátlap levehető, egy 4200 mAh energiaforrás került, és még a készülék vastagsága is bőven elfogadható maradt.

A készülék egy egyszerű fekete papírdobozban érkezett, az egyhangúságot csak a fehér márka- és típusjelzés töri meg. A fedél leemelése után a tigrist pillanthatjuk meg egy kis tálcában pihenni, alatta pedig a szűken mért tartozékokat. Kapunk egy 1,5 amperes fali töltőt, microUSB kábelt és egy használati útmutatót. Védőfóliát a kijelzőre már gyárilag felrakták.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • THL T9 PRO vs. Xiaomi Redmi 3S

    Melyik telefon éri meg jobban? Bal sarokban a másodvonalas THL, jobban az egyik legelismertebb TOP10 gyártó, a Xiaomi.

  • UMi Max okostelefon

    A fémház kiváló, a hardver korrekt, az akkumulátor nagy jó, B20 is van, de a fényképezőgép lehetne jobb.

  • Vernee Thor okostelefon

    Egy vadonatúj telefon gyártó lépett be a piacra nagy robajjal, mennydörgéssel, melynek már az első készüléke is nagy vihart kavart.