UMi Diamond 4G – a legyőzhetetlen

A fémházas mobil, erős hardverrel, Dinorex üveggel és jó árazással próbál szerencsét a népes alsó-középkategóriában. – írta: bloggiold, 7 éve

Bevezető, tartozékok

Az UMi 2016-os évben elég erős felhozatallal állt elő, kezdve a négymagos 1 gigabájt rendszermemóriával gazdálkodó belépő szintű mobiltól egészen a december 26-tól elővételben megvásárolható szörnyszülöttig, amiben a tízmagos MTK Helio x27 rendszerchip dübörög.
Jelen teszt a shenzheni gyártó legújabb gyöngyszeméről, akarom mondani drágakövéről szól. A főszereplőnk ezúttal az UMi Diamond 4G lesz, melynek megvásárlásához 119 USA dollárt kell GearBest kasszájánál fizetnünk, ami a járulékos költségek megfizetése után 39000 Ft lesz.

Ez a készülék is karácsonyi ajándéknak lett szánva. A csomagszállító cégek kicsi besokalltak a Black Friday miatt, és csúsztak a karácsonyi kiszállítások is. Szerencsére gond nélkül, kicsit késve, de ideért, igaz a karácsonyfa alól azért még el kellett csennem, hogy a teszt elkészüljön. A telefont a kedves anyósom kapta, azóta ő használja.

A gyártó szülővárosa - ami ma Kína harmadik leggazdagabb városa - a 70-es években még néhány halász lakta falu volt, mára már több mint 10 milliós megapolisszá vált. A hihetetlen fejlődés a kínai nyitási politika miatt következett be. Az UMi esetében valószínű nem látunk ilyen elsöprő föllendülést, de ki tudja? "Ismeretlen jövő közelít felénk" és "a jövő nem végleges" (Terminátor film után szabadon).

Az UMi nem csicsázta túl a dobozt, egy fekete kartonlapból készült téglatestet kapunk, amin mindössze a gyártó megnevezése szerepel. A kis dobozkában legfelül a telefon üldögél, ha pedig a kis tartórészt kiemeljük, akkor a további tartozékokat pillanthatjuk meg. A masina mellé egy USB 2.0 kábelt, 1 amperes töltőfejet és egy használati útmutatót mellékeltek.

Régebben alaptartozék volt legtöbb gyártónál a headset, ami sokszor az inkább hagyjuk a dobozban minőségű volt, erről leszoktak, ami nem is baj. Szerencsére kijelzővédő fólia már gyárilag felhelyezésre került, de azért egy védőtoknak is örültem volna.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Ulefone Tiger - kölyök tigris

    Dél-kínai gyártó idén októberben mutatta be fémházba bújtatott kis tigrisét, az Ulefone Tiger 4G személyében.

  • THL T9 PRO vs. Xiaomi Redmi 3S

    Melyik telefon éri meg jobban? Bal sarokban a másodvonalas THL, jobban az egyik legelismertebb TOP10 gyártó, a Xiaomi.

  • UMi Max okostelefon

    A fémház kiváló, a hardver korrekt, az akkumulátor nagy jó, B20 is van, de a fényképezőgép lehetne jobb.