Lenovo IdeaPad 100S

Útitársam, a kis vörös: belső szervei egy tabletből származnak, de a teste... mint egy notebooké. – írta: simonzé, 7 éve

Az igényeim

A munkám során viszonylag sok külföldi utazásra van szükség: úgy 6 hetente egy hét távollétre. Sokszor repülővel, máskor hosszadalmas autózással. Ilyenkor a családommal, ismerősökkel kicsit bonyolult a kapcsolattartás. Persze ott a Viber, meg a céges mobil, de hosszabb e-maileket olvasni, azokra válaszolni, a kapott hírleveleket végigbogarászni, linkeket megnyitni mobilon nem épp optimális. Ráadásul így 40 környékén a szemem sem a régi már, fárasztja az apró betűk bogarászása. Kell tehát egy nagyképernyős, ultramobil eszköz, amit magammal vihetek. Ez a helyzet a kütyüb*ziságommal vegyítve egy nehezen feloldható dilemmát tolt elém: Milyen kütyüt vigyek magammal az útra?

A feladat röviden: kapcsolattartás a családdal – ingyen, videózás útközben és a nap végén, böngészés az üresjáratokban, webrádiók és persze a privát levelezés teljes körű kezelése. Mindez nagyon kompakt méretben és végtelen akkus üzemidővel.

Bevallom, kicsit a bőség zavarában szenvedek laptopok és tabletek terén. Van ugyanis egy droidos tabletem, Egy 10 collos Acer 2in1 Windows10-es netbookom, meg egy "fő" gépem, ami egy 15,6 colos, játékra is alkalmas Acer laptop, amiről már tesztet is írtam. Emellett ott a 14 colos céges HP Elitebook ultrabook. A HP-t vinnem kell, hiszen az a munkagép. Ráadásul töltővel együtt is alig két kiló, térfogata sincs, tehát optimálisnak tűnik. Viszont le vannak rajta tiltva a multimédiás alkalmazások, a Viber és társai, a videókat tartalmazó weboldalak, sőt a webrádiókat és a privát levelezésemet sem lehet rajta megnyitni. Tehát kell egy második eszköz (ami nem a mobilom). A nagy Acer túl nehéz, és túl nagy. Inkább vigyem a 10 colos tabletet? Az jórészt megfelel a célra, de hosszabb szöveget nehézkesen lehet rajta bevinni. Ezeket a mobilom is tudja, de a filmnézés második órájában már az 5,5 colos kijelző is szemfájdítóan kicsi.

A sors a segítségemre sietett egy USA-beli villámakció képében: Lenovo 100S Netbook négymagos Atommal, 2 GB memóriával, 11,6-os HD kijelzővel, sztereó hangszórópárral és 8 órás akkus üzemidő ígéretével. Mindezt korlátozott ideig piros színben, egy napig kifejezetten baráti áron. Itthon legolcsóbban 64 000 Ft-ért láttam eddig; én fuvarral együtt 46 000-ért jutottam hozzá, 1 év nemzetközi garanciával.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények