Vernee Apollo X - több mint tíz

Barcelonában a Mobile World Congress (MWC 2017) kiállításon mutatkozott be a shenzheni gyártó új készüléke. – írta: bloggiold, 7 éve

Külső, kijelző

A 152×76,2×9,2 milliméteres méretekkel operáló fémházba burkolt Apollo X 175 grammot nyom a mérlegen. A kettős CNC vágással és 3D-s homokfúvással polírozott eloxált készülékházat speciális bevonat védi az ujjnyomoktól. A gyártó odafigyelt, hogy az összeszerelés minden részletében tökéletes legyen, kézbe véve érezni a minőséget. A legdrágább készülékeket szokták ennyire példásan összerakni.

A Gorilla Glass 3 üveggel védett előlapon egy 5,5 hüvelykes, 1080×1920 pixel felbontású panel dominál. A Sharp IGZO IPS megjelenítő jó kontrasztaránnyal, kiemelkedő élénkséggel és 401 ppi-s képpontsűrűséggel hívja fel magára a figyelmet. A láthatósági szögei szélesek, viszont kissé kékes a kalibrációja, amin a MediaTek féle MiraVision segítségével lehetőségünk van korrigálni. A 2.5D kialakítású kijelző az előlap 72%-át teszi ki, így kávából szerencsére nem jut zavaróan sok, bár nem extrém keskenyek, az arányokat jól eltalálták. Felfedezhető még egy OnePlus One koppintás, a keret kicsit túlnyúlik a kijelzőn, így ha leejtjük a készüléket, akkor valószínűleg nem fog összetörni a kijelző, a hatást felfogja a keret.

Felül találhatjuk a szokásos szenzorokat (fényérzékelő, proximity szenzor), az 5 megapixeles előlapi kamerát, a beszédhangszórót, valamint a bal sarokban egy színesen villogó értesítési LED dolgozik. Alatta nem kaptunk fizikai gombokat, se kapacitív érintőgombokat, a kijelző alatti terület teljesen üres, az androidos gombok szoftveresek, a kijelzőből veszik el a helyet. A virtuális billentyűk sorrendet variálhatjuk, amikor nincs szükségünk a használatukra, akkor gond nélkül eltüntethetjük a fölösleges sávot.

Bal oldalon a két SIM tálcát találjuk, a felsőbe egy nanoSIM vagy microSD, az alsóba egy microSIM-et tehetünk, a gyártó az úgynevezett hibrid dualSIM megoldást alkalmazza. Két kártya használata esetén le kell mondani a bővíthetőségről, ez 64 gigabájt belső tárhely mellett úgy gondolom, nem okoz nagy szívfájdalmat.
Jobb oldalon helyezték el a hangerőszabályzó és bekapcsoló gombokat. A billentyűket kényelmes kezelni, bár kissé lötyögnek foglalatukban, nyomáspontjuk rendben van.
A hátlap elég letisztult, antennacsíkok sem zavaróak, beleillenek a dizájnba. A kissé kiálló főkamerától balra a kéttónusú LED villanó, alatta pedig ujjlenyomatszenzor található, ami egyébként jól működik, 8/10-es találati aránnyal dolgozik. Ezen kívül csak egy szolid márka és modelljelzés fedezhető még fel itt.

A készülék tetején mindössze egy 3,5 mm-es jack port árválkodik. Lent középen USB Type-C csatlakozó fogad minket, amit két hangszórórács vesz közre. Ezek viszont csak a szimmetria miatt egyformák, a jobb oldali alatt van a hangszóró, a bal oldalinál pedig a mikrofon. Érdemes kiemelni viszont az újgenerációs Type-C USB portot, ami a gyors adatátvitel és töltés mellett, digitális audio támogatással is rendelkezik, ide is dughatunk fülhallgatót, ami az analóg átalakítás kimaradásával jobb minőséget ígér. Szintén nagyon hasznos az is, hogy nem kell odafigyelni az oldalhelyes csatlakoztatásra, hanem az Apple-féle Lighting megoldáshoz hasonlóan egyszerűen csak be kell dugni a szimmetrikus kialakítású csatlakozókat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Elephone P8 – a telefon

    A távol-keleti gyártó egy olyan készüléket alkotott, amibe nagyon nehéz belekötni, de mégis van némi rés a pajzson.

  • Vernee Mars Pro – a profi

    Mobiltelefon fémházba csomagolva, minőségi kidolgozással, 6 GB RAM-mal felszerelve, baráti áron.

  • Vernee Thor E – utódomra ütök

    A gyártó első telefonjával gyorsan berobbant a köztudatba, most megérkezett a feljavított utód, ami ismét erős lett.

Előzmények