Vernee Mars Pro – a profi

Mobiltelefon fémházba csomagolva, minőségi kidolgozással, 6 GB RAM-mal felszerelve, baráti áron. – írta: bloggiold, 7 éve

Külső, kijelző

A teljes egészében fém készülékházba burkolt, rendkívül vékony oldalkerettel és lekerekített sarkokkal büszkélkedő Mars Pro tökéletesen simul a tenyerünkbe. Bár a 151×74×7,6 milliméteres ház nem számít aprónak, a készülék mégis komfortos használatot biztosít. A 161 grammos tömeg sem vészes, de kézben tartva nehezebbnek érződik, mint a Xiaomi Mi 5X, pedig az 165 grammot nyom a mérlegen. Az összeszerelés hibátlan, és az anyaghasználat is a tartósság érzetét kelti.

Az előlap 75%-át az 5,5 hüvelykes képátlóval és 1080×1920 pixel felbontással rendelkező kijelző foglalja el. A JDI (Japan Display Inc) által szállított, Gorilla Glass 3 üveggel védett, IPS INCELL technológiás panel éles képet biztosít, jól szaturált, helyes kalibrációjú, a színek élénkek, nagyon jó ránézni erre a 2.5D kialakítású megjelenítőre. A betekintési szög majdnem száznyolcvan fokos, a napfényben való láthatósággal is elégedettek lehetünk.

Felül a beszélgetésekhez használatos hangszórót, egy állapotjelző LED-et, egy közelségérzékelő szenzort és az előlapi kamerát fedezhetjük fel. Alul nem találunk semmi érdekeset, az érintőgombokat ugyanis virtuális társaik váltották fel, pedig elfértek volna a kapacitív érintőgombok is.

A telefon legfelső részén a 3,5 mm-es jack csatlakozóra, alul középen pedig egy USB Type-C portra lehetünk figyelmesek, mely OTG kompatibilis. Hangszóróból egyetlen példány került a rendszercsatlakozótól jobbra, balra tőle a mikrofon található.

Jobb oldalon, a hangerő szabályzásra szolgáló billentyűk és a bekapcsológomb alatt helyezték el a Vernee mérnökei az ujjlenyomatszenzort. Meglehetősen érdekes, és elsőre talán furcsa, megszokást igénylő megoldás, kivéve a Sony telefon tulajdonosokat, hisz az elismert gyártó is hasonló megoldást használ. Eltelt pár nap mire megszoktam, és nem a hátlapon kerestem a feloldáshoz szükséges szenzort. Egyébként jól kézre áll (a jobbkezeseknek), és villámgyorsan felold, 8/10-es találati aránnyal dolgozik. Bal oldalon nincs sok látnivaló, mindösszesen csak a SIM tálcát találjuk, hibrid dualSIM megoldással.

A hátlap felső és alsó részén a diszkréten megbúvó antennacsíkok, a hátlapi kamera, a kéttónusú LED villanó, valamint a márka és modelljelzés található.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Elephone P8 – a telefon

    A távol-keleti gyártó egy olyan készüléket alkotott, amibe nagyon nehéz belekötni, de mégis van némi rés a pajzson.

Előzmények