VIDEÓ! Mythgard CCG bemutató

A Mythgard egy új, alpha verziós, meghívásos alapon működő, gyűjtögetős kártyajáték. – írta: nuke7, 5 éve

Játékmenet

Miután egy lény aktív - általában a kijátszást követő körben - két dolgot csinálhat. Egyet támadhat és előtte vagy utána, egyet mozdulhat egy szomszédos lane-re. A lane-ekre ki lehet játszani úgynevezett "enchantment" -eket. Ezek az adott lane-en lévő lények tulajdonságait, interakciós lehetőségeit változtathatják. Például, a teljesség igénye nélkül: plusz élet- és, vagy támadóerő / különleges támadás, ami nem veszi figyelembe a szemben lévő lényeket / gyógyulás / stb.

enchantment

Vannak olyan lények, amelyeknek van aktív képessége is a támadáson vagy mozgáson kívül. Ezek a képességek is vagy a manánkból vonódnak le, vagy a kártyának egy saját, külön erőforrása van ehhez. Például ez az erőforrás mindig eggyel nő, ha egy kártyát húzunk. Ha egy lénnyel támadtunk már nem használhatjuk a képességét - vagyis vagy támadunk, vagy a képességét használjuk.

speciális, aktív képesség

Mint a többi kártyajátékban, itt is van egy aktív képességünk, amit a kártyáktól függetlenül tudunk használni a meccsek folyamán. Ez két manapontba kerül, Powernek hívják, és egy körben egyszer használhatjuk, hogy kisebb előnyökre tegyünk szert. (gyógyít esetleg 1 életerőt a lényeinken vagy rajtunk, esetleg sebez 1-2 pontot az ellenfélen, stb.) Több közül választhatunk, minden egyes épített paklihoz tartozhat más-más aktív képesség. Ezeket szintlépésnél, vagy egy-egy meccs után, mint ajándék kaphatjuk meg, teljesen véletlenszerűen.
Ebben a játékban viszont nem csak aktív képességet tudunk választani a paklihoz, hanem passzívat is. Ezt Path-nek hívják, az egész meccs alatt aktív és meghatározhatja, hogy milyen módon játszunk. Például az egyik passzív képesség minden harmadik meghalt lényünk után a legrégebb óta a temetőben lévő lényünket újra életre kelti.

passzív képesség

Pénzt a játékban kapunk napi küldetések teljesítése és meccsek után is. Ebből tudunk kártyacsomagokat venni - egy csomagban 6 db kártya van, ezekből építhetünk saját paklit. Miután befejeztük a story módot (ehhez jön majd még, mert nincs befejezve) kapunk előre elkészített paklikat, de mi is készíthetünk újat. Saját pakli építése viszont nem egyszerű, sok fajta kártya van és mindnek sok fajta képessége is. A deck builder felülete viszonylag fapados, de használható. Nyilván ezen is csiszolnak majd még a hivatalos megjelenésig.

deck builder

A játék több játékmódot is kínál nekünk - ezek között vannak PvP és PvE módok is. PvP esetén másik játékos ellene játszunk, PvE esetén pedig a "számítógép" ellen. :) Választhatunk "Constructed" és "Draft" módok között is. Előbbi esetén saját kártya gyűjteményünkből összeállított paklival játszunk, míg utóbbi a véletlenszerűen generált lapokból összeállított paklival való játékot jelenti. Választhatunk rangsorolt és normál játékmódok között is. Ha ezeket megunnánk, kifejezetten egy-egy játékmechanikára épülő "puzzle" játékmód is rendelkezésünkre áll, ahol előre meghatározott feladványokat kell teljesíteni.

játékmódok

Ti milyen CCG-vel játszotok? Mi tetszik, mi hiányzik belőle?

Azóta történt

Előzmények

  • VIDEÓ! Immortal: Unchained

    Bugok, konzolos irányítás és nulla interakció, viszont rengeteg a kihívás és érdekes a koncepció.