Viofo A119S autós kamera

Sokszor eszembe jutott, hogy nekem is jó lenne egy autós kamera, de nem igazán éreztem a szükségét... – írta: zone, 7 éve

Menü

Ahelyett, hogy felsorolnék minden menüpontot és beállítást, jöjjön egy videó:

A rövidítések, amik talán nem maguktól értetődőek:
WDR - széles dinamikatartomány
LDWS - sávelhagyáskor figyelmeztet
FCWS - követési távolságra figyelmeztet

A menüben nagyon egyszerű a navigáció, a REC/MIC a bal/jobb irány, a piros gomb az "OK", és a MENU a visszalépés.

Be lehet állítani, hogy milyen hosszúságú fájlokat rögzítsen (1 / 2 / 3 / 5 / 10 perc), ha a kártya megtelt, ezeket sorrendben felülírja. Felvétel közben a piros felkiáltójeles háromszöget megnyomva az aktuális fájl egy védett mappába kerül, ami nem kerül később felülírásra. Ugyanez történik, ha a G-szenzor ütközést érzékel, ám ezt érdemes alacsonyabb érzékenységre állítani, mert egy kátyúsabb út miatt könnyen megtelhet az írásvédett mappa, és helyhiány miatt nem készül újabb videó. Egy 5 perces fullHD 60 fps klip átlagosan 750 MB - 1 GB közötti helyet foglal. A videó 20-28 ezer kbps bitrátájú, a hang csak 96 kbps.

Fényképet felvétel közben a MENU gomb lenyomásával készíthetünk.

Közvetlenül az eszközön is visszajátszhatóak a felvételek, és utólag is védetté tehetünk fájlokat, de fel is oldhatjuk ezeket. A hangfelvétel hasznos lehet, ha a biztonság kedvéért hangosan leolvasunk egy rendszámot, de ha sokat beszélgetünk az autóban, inkább némítsuk le a mikrofont.

Az eszköz MP4 formátumban rögzít, a GPS adatok (sebesség, pozíció) csak a videón jelennek meg, nem kerülnek külön tárolásra. Így olyan programmal, mint a Registrator Viewer (letöltés itt) nem követhető az útvonal a térképen mindaddig, amíg ki nem nyerjük a GPS infót a NovaTrakt alkalmazással (Köszönet érte sowi fórumtársnak!).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • G1W-CB dash cam bemutató

    Kedvező áru, fekete, mint az ördög, szinte minden orosz autó szélvédője mögött megtalálható, vajon mi ez?

  • A118C diszkrét Full HD autós kamera

    Átlagos nappali és éjszakai képminősége miatt méretben és árban a konkurencia csak Mini 0805 lehet.

  • Dome G90C 1296p autós kamera

    A Dome G90C jól teljesít nappal, kicsit gyengébben éjszaka, van benne GPS, így a felhasználók igényeinek 90%-át kielégítheti.