Hirdetés

VIRGINIA, "The Old Dominion State"

Virginia állam hangulatát főleg a megannyi történelmi értéke és hagyománya határozza meg. – írta: talmida, 8 éve

Történelem

Hirdetés

Virginia a nevét I. Erzsébet angol királynőről ("the virgin queen"-ről) kapta. Az "Old Dominion State" becenevet pedig azért viseli, mert Virginia az USA egyik legősibb alapítóállama. E gazdag történelmi múlt miatt lépten-nyomon megilletődik az ember. A következő képre kattintva Virginia állam nevezetességeivel ismerkedhetünk meg egy kis 6 perces filmből.

Virginiában, a polgárháború harcmezején, az első telepesek földjén az alapító atyák hajdani rezidenciái még ma is állnak. Monticello a neve Thomas Jefferson saját tervezésű házának, amely Charlottesville mellett található. Felnőtteknek $22, gyerekeknek $8 a belépő szinte egész éven át. Érdekesség, hogy ebben a múzeumban minden megérinthető, sőt, a ruhákat föl is szabad próbálni.

A Mother of Presidents, magyarul az "elnökök szülőanyja" 8 USA elnökkel ajándékozta meg az Egyesült Államokat. George Washington, Thomas Jefferson, James Madison, James Monroe, John Tyler, William Henry Harrison, Zachary Taylor, és Woodrow Wilson is Virginiában, a Blue Ridge Mountains vidékén születtek.

Hirdetés

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények