Volvo S60 tapasztalatok

Hasznos információkat, illetve a személyes tapasztalataim az első generációs Volvo S60-nal kapcsolatban. – írta: BigBlackDog, 6 éve

Bevezetés

Ebben a bejegyzésben igyekszem összegyűjteni a hasznos információkat, illetve a személyes tapasztalataimat az első generációs Volvo S60-nal kapcsolatban. Elsősorban leendő és gyakorló S60 tulajdonosok számára szánom ezt az összefoglalót, de talán hasznavehető olvasmány lehet a típus felől csak érdeklődőknek is. Az idő előrehaladtával igyekszem folyamatosan bővíteni, aktualizálni az új infókkal, tapasztalatokkal.

A jelenleg használt és első S60-am, "Volvóka" 2007-ben gördült ki a gyárból, 185 lovas D5 motorral, kézi váltóval. Jelenleg ~183e km van benne. A bejegyzésben leírt tapasztalatokat ezzel a példánnyal szereztem.

Az autó tulajdonságairól sokat nem szeretnék írni, a nyers számadatok számtalan helyen fellelhetőek és a tesztekben, beszámolókban olvasható vélemények többsége is igaznak bizonyult a tapasztalataim szerint. Kényelmes, csendes, van benne erő bőven, itthoni sebességkorlátozások betartása mellett mindig megvan a tartalék, pályán sem érezni, hogy erőlködne. A másfél tonnás tömeget hatékonyan lassítják a fékek, még autópályán sem éreztem, hogy kevés lenne a fékerő.

Vannak negatív tulajdonságai is, amikkel meg kell barátkozni; kívülről viszonylag nagy méret, ugyanakkor belül, elöl már nem túl nagy, de még elviselhető tér van középtermetűek számára. Hátul már kifejezetten kicsi a lábtér. A csomagtartó ürege egész nagy, de nagyon mélyre kell bebújni, ha valamit ki kell bányászni az elejéből és jól jönne néha, ha a csomagtér nyílása nagyobb lenne valamivel. A fordulókörének nagyságát szokni kell, nem éppen a belvárosi parkolóházakba termett.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt