Vsonic VSD2S bemutató

Generációváltás a belépőszinten - a Vsonic VSD szériájának legfrissebb fülhallgatója – írta: PR0JECTNR56, 9 éve

Bevezetés

A Vsonic 2015-ös újdonságai mellett a termékkínálat régebbi darabjait is fokozatosan frissíti, ezúttal a belépő szintű VSD1/VSD1S duó került leváltásra az új Vsonic VSD2/VSD2S által.

A fülhallgató megjelenése egy különleges alkalom nyomán valósult meg, amely a Vsonic 16. évi fennállásának megünneplésére kiadott csomag volt.
Az előrendeléssel beszerezhető limitált ajánlat két új fülhallgatót is tartalmazott, az évforduló alkalmából készített AN16-os modellt, illetve a cikk alanyaként szolgáló VSD2S-t.

Doboz és tartozékok

Az újabb VSD modellek hagyományait követve, fekete, négyzet alapú, átlátszó plasztikfedéllel ellátott papírdobozban érkezik a fülhallgató, megjelenésében és funkcionalitásában is ellátja a feladatát.
A gyári tartozékok terén a belépőszintre teljesen elegendőnek mondható tartalmakat kapjuk, amelyek listája a következő:

- VSD2S fülhallgató
- 3 pár szimpla szilikon illeszték (S/M/L méretben)
- 1 pár dupla harangos szilikon illeszték
- 1 pár kábelvezető horog
- 1 csipesz
- bársony tasak

Megjelenés és felépítés

A tervezők ezúttal is egy egész fület kitöltő formát szántak a fülhallgatóháznak, azonban a korábbi VSD3/VSD5 széria megoldásaitól eltérően minden oldalán lekerekített külsőt kapott, szolidabb megjelenést kölcsönözve a VSD2S-nek.

A ház anyaga átlátszó műanyag, az illesztések és az anyaghasználat egyaránt jónak mondható, tökéletesen hozza a többi VSD modell által kínált minőséget.
Jelenleg két színben érhető el, mindkét variáció esetében átlátszó külsőt kapott a fülhallgató (fekete, piros-kék).

A fülhallgatóházban egy 10,7 mm-es CCAW drivert találunk, amelynek ellenállása 40Ω. Ez elsőre soknak tűnhet, de tapasztalataim mobil eszközről is könnyen hajtható (Xiaomi Hongmi 1S - MIUI v5 gyári lejátszó használatával teszteltem).

Behelyezés során a driver-flex jelenség itt sem fordult elő, a fülhallgatóház méretéből és formájából adódóan kényelmes, erős hangszigetelést biztosít a külvilág zajaival szemben.
A gyári illesztékek helyett ezúttal is a Sony Hybrid gyártmányokat tudom javasolni, jobb minőségűek és kényelmesebbek mint a Vsonic megoldásai.

A kábel egy 1,3 m hosszú példány a VSD1 frissített kiadásával megegyező borítással és beltartalommal, minőségét tekintve jónak mondható, nem gubancolódik, rugalmas és nagyon könnyű, kábelzajjal és szélzajjal nem kell számolni.

A csatlakozó a megszokott 3,5 mm-es jack dugó, elnyújtott műanyagborítással rendelkezik.
Negatívum a kábellel kapcsolatban, hogy a vastagsága nem az igazi, továbbá a jack dugót nem látták el törésgátlóval gyárilag, ezért fokozott odafigyelést igényel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Vsonic VSD5 bemutató

    A shenzeni kristálykagyló újratöltve: gyakorlatilag minden téren előrelépés történt a VSD3S-hez képest.

  • Vsonic VSD3 bemutató

    A Vsonic nevű kínai IEM gyártót leginkább az ár/érték aránya tette híresé, ennek fényében mertem meghallgatás nélkül VSD3-at rendelni.

  • Vsonic VSD3S bemutató

    A shenzeni kristálykagyló jó ár/érték aránnyal, jó hangzással, cserélhető kábellel bír, és még kényelmesen is használható.