X79 konfig 20 méteres vízhűtéssel

Mivel egy vizes fejlesztés alkalmával sikeresen eláztattam a PC-met, ideje volt fejlesztenem... – írta: gabipaci, 12 éve

Fejlesszünk!

Igen ám, de a nagy ijedséget valahogy ki kell heverni.
Pár napra rá, hogy kiderült, minden rendben, észrevettem egy weboldalon, hogy kapható Európában is az Intel új csodája, az i7 3930k.

Volt nekik raktáron 29db. Ez 2 nap alatt 9-re ment le, addig szemeztem vele, meg gondolkoztam, hogy szabad-e... Oké, legyen! Hazamentem melóból, és kopp, elfogyott. Odaírták, hogy 1-2 héten belül. Persze, hogy fél óránként csekkoltam az oldalt.
Mikor is valaki visszamondott egyet, amit sikerült megkaparintanom.
Alaplapot is kinéztem, Asus Sabertooth lett, mert kell egy sima PCI-os slot a műholdvevő kártyának.

Ram-ból bevásároltam rendesen, mert nem az volt a drága része a rendszernek, és szerintem nagyon szépen néz ki, ha minden foglalatban van memória. 8db 4GB-os corsair vengeance lett belesajtolva.

A régi cucc (proci, ram, lap) eladásra került 250 euróért, ami nem is rossz, ha figyelembe vesszük, hogy a lapot már másodjára temettem el. Egyszer, kb egy éve sikeresen megcsúszott a kezem, és végigszántottam a lapot csavarhúzóval. Látszott is rendesen, de túlélte. Most a víz, ez is elég indok lett volna, különösen a PCI-e csatlakozót látván.

Ennek vagy több élete van, vagy csak úgy lehet elpusztítani, ha levágjuk a fejét...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények