Xbox 360 "újratöltve"

Jön a nyár, így ismét szeretnék felkészülni a hőségre, na és nem utolsó sorban arra, hogy a konzolom társaságát még sokáig élvezhessem. – írta: orion1025, 10 éve

Xbox, blokkok

A blokkokat a megszokott módon rögzítettem; '3-as metrikus csavar, és a gyári hűtőborda lefogatója. Az alaplap hátuljára, a fekete fémalátétek alá még kerültek keménygumis alátétek is, hogy véletlenül se karistoljam össze a nyákot.

Ezeket a csavarokat a másik oldalról rögzítettem a laphoz, így a blokkok lefogatásánál még véletlenül sem tudtam "tökösödést" okozni a processzorok környékén azzal, hogy a végtelenségig húzom meg a rögzítő anyákat.

Hőközlőként Arctic MX-2 lett felkenve, amit direkt ehhez a módosításhoz vettem, ennek ellenére kicsit hype-oltnak érzem az árához képest. [Egyéb környezetben kipróbálva, az olcsóbb Arctic Céramique is hozza ezt a szintet nálam.]

Microsofték fémtepsijén kellett ejtenem két nyílást a két csatlakozónak, ennek megtalálása korántsem volt olyan könnyű feladat. A gyári légkavarókat mindenképpen száműzni akartam, így legvégül az ott felszabadult helyen lett kialakítva nyílás nekik. [A műanyagburkolat hátulján szintén megejtettem ezt a két kivágást]

Két darab XIGMATEK XOF-F1251 120 mm-es ventilátor került már a burkolatra az előző installációnál, ami jelen verziónál az alaplapi 3PIN-es csatlakozóra lett kötve.Csendesek, 6 V körüli feszültséget kapnak, és nincs motorhangjuk.

A blokkokhoz direkt a fekete Thermaltake csöveket szántam, mert kellően rugalmasak, így törésgátlót sem kellett tennem rájuk. Az X-clampos lefogatást a jó ízlés határáig húztam csak meg, mert az ilyen módon történő rögzítésnél fennáll annak a veszélye, hogy elroppanjon a processzor.

Kivezetés:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Játékok a PS1-korszakból

    Visszaemlékezés a régi korok nagy konzoljára: horroros, űrsikló-töröttes, ugrálós-verekedős, 640*480-as...

Előzmények

  • Batman: Arkham Origins

    2013-ban megjelent a szuperhős játékok Szent Gráljának, az Arkham sorozatnak a harmadik része, melyhez sok reményt fűztem, részben csalódtam, részben pedig elégedett lehettem.

  • Heavy Rain PS3 bemutató (18+)

    Első látásra beülnék a moziba egy adag popcornnal, de aztán kiderül, hogy ez mégiscsak egy videójáték!

  • NextGen gamer konfiguráció

    Bemutatom a jelenlegi konfigomat, amely építésénél arra törekedtem, hogy egy időtálló gépezet legyen.