Xbox One S kontroller Windows 7-en

A Microsoft csak Windows 10-en támogatja a kontroller bluetooth csatlakoztatását, de szerencsére van megoldás! – írta: Device, 5 éve

Bevezető

A Steam Blogon közzétett információk szerint 2018. januárig 11,5 millió Steam felhasználó csatlakoztatott Xbox One kontrollert a számítógépéhez, ebből is látszik, hogy a kontroller nagy népszerűségnek örvend a PC-sek körében is.


Xbox One S kontroller

Bár a Windows 10 részesedése napról-napra nő, sokan vannak még, akik különböző okok miatt a korábbi Windows 7/8 verziókat használják. A Microsoft a korábbi rendszereken az Xbox kontroller használatát csak vezetékes kapcsolatra, illetve az általa forgalmazott vezeték nélküli adapterre korlátozta, a Bluetooth kapcsolat csak Windows 10-zel működik.


A Microsoft vezeték nélküli adaptere

A kábeles használat felesleges kényelmetlenségnek tűnik 2018-ban, a Microsoft vezeték nélküli adapteréért pedig körülbelül 7000Ft-ot kérnek. Mivel szinte minden notebook tartalmaz Bluetooth vevőt, az USB-s Bluetooth adapterek pedig már 1000Ft környékén beszerezhetők, magától értetődőnek tűnik a Bluetooth előnye.

Szerencsére a közösség gyorsan elkészítette a Bluetooth-on keresztüli használatot korábbi rendszereken is lehetővé tévő eszközöket. Nem sok leírás olvasható az interneten a témában, például az "Xbox One controller Bluetooth Windows 7" Google keresésre az első oldalon garantáltan nincs egy sem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Astro C40 TR Controller

    Nagyon igényes eszköz, átgondolt, tele van hasznos kis finomságokkal, de piszkosul drága.

Előzmények