Xiaomi Mi Bluetooth hangszóró: MInőség Kínából

Amikor találkozik a dizájn, kitűnő anyaghasználat és a jó hangzás. Mindez rendkívül baráti áron. – írta: Fejlesztő13, 8 éve

Bevezető, konkurencia

Az eszközről készült bemutató Mobilarénán. Nem célom lemásolni vagy felülmúlni, a most következő cikkben a saját véleményem, bemutatóm és összehasonlításom olvasható.

Nézzük meg, hogyan jutottunk el a hangszóró megszületéséig. Az előd egy fekete és fehér színben elérhető, alapvetően műanyag, de fém kerettel ellátott, egyszerű eszköz volt. Csupán ki/be gomb és egy microUSB csatlakozó kapott rajta helyet egy LED társaságában, ráadásul a dobozt kinyitva sem találunk semmi kiegészítőt hozzá, cserébe majdnem féláron megkapjuk. Tegyük hozzá, az előd is képviseli a minőséget minden téren, így aki 5-6000 forintnál egy kicsivel se szeretne többet költeni, annak best-buy vétel. Természetesen ez külföldi online ár, itthon alsóhangon 9-10000 Ft körül juthatunk hozzá.

Az előd

A hangszóróknak természetesen van típusszáma, viszont jellemzően külföldi webshopokban nem tüntetik fel, ezért érdemes inkább kép és leírás alapján keresgélni.

Fekete/fehér: NDZ-03-GB (Square Box)
Színes (újabb): MDZ-15-DA

2015 végén / 2016 elején állt hadrendbe az újabb, vagyis a most bemutatandó példány, nézzük miben tapasztalunk előrelépést, amennyiben ezt választjuk.

+ Nagyobb akkumulátor
+ Nagyobb színválaszték
+ Unibody fémház
+ Kezelőgombok
+ Hívás kihangosítás
+ Töltöttség visszajelzés (kis trükkel)
+ 3,5 mm jack és microSD csatlakozó

Jelenlegi tesztalany

Legfőbb konkurenciája egyértelműen az itt is bemutatott BlitzWolf F1, amennyiben a külföldi kínálatot nézzük. Itthon a mostanság népszerű JBL GO ellen tud harcba szállni, de még a Huawei AM10-nek is ellenfele lehet. Milliónyi tesztolvasás és videó elemzés megnézése után engem végül ez a Xiaomi fogott meg a legjobban, habár el kell ismerni, hogy a BlitzWolf F1 és e-között akár pénzfeldobással is dönthet az ember, ha a hangminőség helyett fontosabb a vízállóság, mivel az nincs a Xiaomi tarsolyában. Aki hasonló tudást szeretne hasonló áron, de a tégla forma helyett inkább a kerek jön be, akkor erre tessék. Ha kicsit többet áldoznánk rá, akkor érdemes szemügyre venni a BlitzWolf F4-et ami sok tekintetben jobb ez eddig felsorolt típusoknál és abszolút best-buy.

Lehet válogatni a színek közül

Az előbb már kiderült, hogy 5-6000 Ft környékén mivel járunk jól, de nézzük mi a helyzet, ha ezt az összeget megdobjuk pár Mátyás királlyal. A cikk megírásakor ~9000 forintért jutottam hozzá egy akció keretében AliExpressen jelenlegi tesztalanyunkhoz. Hosszas keresgélés után találtam ezt a lehetőséget, ahol a legjobb áron tudtam hozzájutni egy új, eredeti, dobozos példányhoz. Járjunk el figyelmesen, hisz több más dologhoz hasonlóan ezt is hamisítják, bár jobban szemügyre véve a képeket és értékeléseket, egyértelműen látszik, ha turpisság van a levegőben. Magyarországon 13-16000 forintért juthatunk hozzá, míg külföldi webshopok kínálatában 10-13000 Ft az elkért összeg. Ez nem azt jelenti, hogy ennél olcsóbban nem juthatunk hozzá, hisz alapos kereséssel és/vagy egy jó akció keretén belül simán megkapjuk 9 ezer körül.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • IKEA Eneby 30

    Már az IKEA is gyárt hangszórót! Minimalista, jó hangszóró, nagy hangerejű, de azért vannak hátrányai is.

  • SteamLink tapasztalatok

    Egy jó karácsonyi akció és pár nap információgyűjtés után belevágtam a PC-m konzolosításába.

  • Xiaomi Mi Home – Tajcshung, Tajpej & Sencsen

    Sorra nyílnak a Xiaomi saját üzletei, az Mi Home-ok, melyekből hármat néztem meg közelebbről.

Előzmények