Xiaomi Mi 5X – szerelem, mert szeretem

Mint a borsó meg a héja, olyan tökéletesen illeszkedett az ember kezébe, de a fekete leves csak ezután jött... – írta: bloggiold, 6 éve

Külső, kijelző

A külső a már mostanában jól megszokott fémház, lekerekített élekkel, ebben nincs semmi különleges – gondolná az ember –, de mindez megváltozik az első kézbevétel után. Ahogy a Forrest Gump című filmben elhangzott: „mint a borsó meg a héja”, olyan tökéletesen illeszkedik az ember kezébe, szerelem volt első látásra, pedig a fekete leves csak ezután következett, de erről majd később. A készülék egyébként 155,4×75,8×7,3 milliméteres méretekkel és 165 grammos tömeggel hódít.

Az 5,5 hüvelykes képátlóval és 1080×1920 pixel felbontással rendelkező, LTPS technológiával készült, 2.5D kialakítású IPS kijelző az előlap 71%-át foglalja el. A 403 ppi-s képpont-sűrűséggel rendelkező panelnek remek a fényereje, az érzékenysége és a betekintési szögei is kiválóak, a védelméről azonban nincs információ. A MI 5X-en lévő matt fólia, amit gyárilag felapplikálva kapunk, ugyan rengeteget ront, de a képen látható AMOLED megjelenítővel szerelt készülék, ami háromszor drágább, azért szebb képet biztosít.

A kijelző fölött az állapotjelző LED, a közelségérzékelő szenzor, az előlapi kamera és a beszédhangszóró kapott helyet. Lent szoftveres megoldás helyett, az old school stílust képviselő, személyre szabható, állítható idejű háttér-világítással megspékelt kapacitív gombok fedezhetőek fel.

A készülék felső részén a zajszűrő másodlagos mikrofon és az infraport, míg lent a 3,5 mm-es jack csatlakozó, a mikrofon, az USB Type-C csatlakozó és jobb szélen a hangszóró pillantható meg. A SIM tálcát bal oldalon találjuk, hibrid dualSIM megoldással: egy nanoSIM-et és egy microSD memóriakártyát, vagy két nanoSIM-et használhatunk.

Jobb oldalt - egyébként tökéletesen eltalált nyomásponttal és elhelyezéssel - foglalnak helyet a hangerő-szabályzók és a bekapcsológomb. A hátlapon lévő kamerák és az antennacsíkok elrendezése erősen emlékeztet az iPhone 7 Plus-nál látottakra. A kéttónusú LED-villanó, az ujjlenyomatszenzor, ami egyébként félelmetesen gyors és pontos, valamint egy szolid márkajelzés látható még itt. A hátlapot egy speciális bevonat védi, így az ujjlenyomatok valóban nem látszanak meg rajta.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Xiaomi 4X kijelzőcsere

    Sose ejtsünk telefont a csempére, főleg, ha nincs rajta tok. Ha mégis így járnánk, akkor kell egy új kijelző...

  • Xiaomi Router 4

    A Xiaomi tetszetős routere gigabites sebességgel bír és az új MiNET protokoll kezelésére is képes.

  • Xiaomi Redmi 5 - a sikertörténet folytatódik

    A Xiaomi Redmi 5 az aktuális trendeknek megfelelő kialakítással, jó teljesítménnyel, remek üzemidővel és észszerű árazással folytatja a sikertörténetet.

Előzmények

  • THL T9 PRO vs. Xiaomi Redmi 3S

    Melyik telefon éri meg jobban? Bal sarokban a másodvonalas THL, jobban az egyik legelismertebb TOP10 gyártó, a Xiaomi.